Kramarićev pečat za kraj Bundeslige

Napadač Hofenhajma briljirao u posljednjem kolu njemačkog šampionata - dao je četiri gola Borusiji

2295 pregleda 1 komentar(a)
Ovako je Kramarić šutirao penal protiv Borusije, Foto: Twitter
Ovako je Kramarić šutirao penal protiv Borusije, Foto: Twitter

Za navijače Lestera je Andrej Kramarić pojačanje koje nikada nije opravdalo uloženih 10 miliona funti.

A za pristalice Hofenhajma - Hrvat je čovjek čija se partija teško može zaboraviti.

Kramarić je lansirao svoj tim u Ligu Evrope maestralnom partijom u posljednjem kolu Bundeslige. Hofenhajm je slavio 4:0 protiv Borusije u Dortmundu, a 29-godišnji Zagrepčanin je postigao sva četiri gola, i to za 42 minuta. Iza Kramarića je solidna sezona u kojoj je bio strijelac 12 puta, ali je posljednja runda bitno popravila utisak...

On je od januara 2016. do danas u Bundesligi postigao 60 pogodaka i samo su Robert Levandovski (129) i Timo Verner (80) produktivniji od njega.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - Katalonci kasne dva boda za liderom Realom nakon remija u Vigu. U sudijskoj nadoknadi ih je Njemac čak i spasao viđenog poraza.

ODBRANA

Bastoni (Inter) - za samo tri minuta Inter je napravio preokret i pobijedio u Parmi. Trijumf je potpisao talentovani štoper drugim pogotkom u sezoni.

foto: Beta/AP

Megvajer (Mančester junajted) - nije mu smetao kiks gol protiv Totenhema prošle sedmice, već je izrastao u heroja Junajteda u FA kupu protiv Noriča. Stameni defanzivac je u pogodio u produžecima i odveo svoj tim u polufinale.

Berćiće (Atletik Bilbao) - epizoda u Pari Sen Žermenu je bila greška, Berćiće se najbolje snalazi na baskijskom tlu. Ove sezone je jedan od najpouzdanijih igrača Atletika.

SREDINA

Kazemiro (Real Madrid) - dočekao je perfektnu asistenciju petom Karima Benzeme i uradio lakši dio posla. Zatresao je mrežu protiv Espanjola, Real je prvi i sada drži sve u svojim rukama u borbi za titulu.

foto: Beta/AP

Sebaljos (Arsenal) - bori se za ugovor u sjevernom Londonu i polako dobija prostor kod Mikela Artete. Arsenal definitivno nema tako kreativnog igrača u timu...

De Brujne (Mančester siti) - u Njukaslu se upisao iz penala i proslavio jubilej - 100. pogodak u klupskoj karijeri. Nema mnogo vezista koji mogu da se pohvale da su došli do te brojke.

Luis Alberto (Lacio) - preko 80 minuta duela sa Fiorentinom je bio tih, gotovo nevidljiv na terenu. A onda je povukao loptu s centra i donio tri boda Rimljanima.

NAPAD

Ings (Sautempton) - „sveci” su na krilima Ingsa praktično prebrinuli brige oko opstanka. Iskusni napadač je ove sezone dio elite, jer je drugi strijelac Premijer lige. Dao je 18 golova, jedan manje od Džejmija Vardija, dva više od Mohameda Salaha i Pjera-Emerika Obamejanga...

foto: Beta/AP

Kramarić (Hofenhajm) - apsolutni junak proteklog vikenda i najzaslužniji što je Hofenhajm naredne sezone igrati u Ligi Evrope. Hrvat je zablistao u Dortmundu, o njegovoj partiji će se pričati narednih nekoliko mjeseci, kao i o penalu za 4:0 koji je šutirao ne gledajući ka golu.

Murijel (Atalanta) - Kolumbijac je bio dvostruki strijelac u Udinama, i to nakon što je ušao u igru početkom drugog poluvremena. Murijel je ove sezone zatresao mrežu 15 puta, a devet kao rezervista, što ga čini rekorderom Serije A.

Bonus video: