Dečić se vratio, Stešević: Zasluženo, čestitke igračima, stručni štab ih nije remetio

Trener novog prvoligaša Vesko Stešević smatra da je prekid prvenstva samo ubrzao plasman Dečića

3305 pregleda 127 reakcija 2 komentar(a)
Cijelu sezonu bili lideri na tabeli: Fudbaleri Dečića, Foto: FK Dečić
Cijelu sezonu bili lideri na tabeli: Fudbaleri Dečića, Foto: FK Dečić

U domaću fudbalsku elitu od naredne sezone vratiće se Dečić.

Klub iz Tuzi je prekid fudbalskih takmičenja od strane Izvršnog odbora Fudbalskog saveza dočekao na liderskoj pozciji Druge fudbalske lige. Izabranici Veska Steševića su na šest utakmica do kraja imali velikih 10 bodova prednosti nad prvim pratiocem, Jezerom.

Iako su prije vremena proslavili povratak u elitu, u Dečiću su željeli drugačije.

- Željeli smo da odigramo do kraja iz razloga što jedna grupa igrača nije dobila minutažu koju je zaslužila radom i ponašanjem tokom sezone. Plasman u Prvu ligu je prvenstveno uspjeh igrača Dečića, koji su pokazali da su najboji tim. I realan je i zakonomjeran, upkos prekidu zbog pandemije, na šta nismo mogli da utičemo. Od devet utakmica sa tri najbliža pratioca smo poraženi samo jednom, uz šest pobjeda i dva remija. Dečić je u svakom pogledu zaslužio promociju, prvenstveno igrači jer su je izborili na terenu i bili prvi od starta, uprava koja im je omogućila optimalne uslove, a eto ni stručni štab nije bio remetilački faktor - našalio se Stešević.

Iskusnom treneru s velikim međunarodnim iskustvom, stečenim u Holandiji, Rusiji i arapskim zemljama, ali i u domaćim klubovima - Komu, Mladosti i Grblju, kojeg će Dečić zamijeniti u domaćoj eliti, na samom startu je postavljen cilj - povratak u Prvu ligu.

Stešević je odgovorio izazovu.

- Igrači su najzaslužniji jer se titula osvaja na terenu. Ipak, svi od početnog okupljanja, do promocije imamo razloga da budemo ponosni na tek završenu sezonu. Bilo je kriza i teškoća, ali smo zajednički izlazili iz njih i na kraju zasluženo izborili plasman u elitu. Pred početak sezone promovisana uprava je osim optimalnih uslova igračima uspjela da unaprijedi i infrastrukturu. Sada ima razlioga za euforiju i treba animirati prijatelje kluba, dijasporu da se dodatno pomogne i organizuje klub, pa da Dečić ima sve preduslove za jednu finu priču.

foto: FK Dečić

Prva liga je pred vratima, kakve su ambicije?

- Istekao mi je ugovor i nije bilo vremena za priče o tome, a mnogo faktora i ljudi je uključeno u trenerski angažman. Ono na šta sam ponosan je da su ovu sezonu iskoristili brojni irači da napreduju, afirmišu se poput Drešaja, Camaja, Prenkočevića ili reprezentativca Tućija. Pomogli su im u tome iskusni Ljuljđuraj, Adžović, Mijušković..., a Ivan Knežević je davao primjer i bio najbolji strijelac ekipe. O odnosu i profesionalizmu u ekipi pokazatelj je i podatak da nijedan igrač nije inficiran virusom i da su se pridržavali mjera i protokola. Tako da je za nama jedna lijepa godina zajedničkog rada i uspjeha. Prva liga nisu samo bolji tereni, već i ekipe, pa je na upravi da sagleda sadašnji potencijal tima i kluba i donese potrebne odluke - zaključio je Stešević.

Bonus video: