Fudbal nije stao: Pod reflektorima i bez publike za elitni rang

Prve utakmice za mjesto u elitnom rangu odigraće se večeras u Podgorici - od 20 časova na Zlatici igraju Kom - Jezero, a sat kasnije počinje meč OFK Titograd - Bokelj

3508 pregleda 2 komentar(a)
Upozoravaju da je Bokelj opasan rival: fudbaleri OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Upozoravaju da je Bokelj opasan rival: fudbaleri OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore je u utorak prekinuo fudbalsku sezonu zbog pogoršanja epidemiološke situacije u državi, ali to nije bio kraj takmičenja.

Ostalo je da se odigraju baraži za popunu Telekom 1. CFL i Druge lige, koji počinju večeras.

Prve utakmice za mjesto u elitnom rangu odigraće se večeras u Podgorici - od 20 časova na Zlatici igraju Kom - Jezero, a sat kasnije počinje meč OFK Titograd - Bokelj. Igraće se pod reflektorima, ali bez gledalaca. Revanši su četiri dana kasnije.

- Nije lako razmišljati o fudbalu nakon svih dešavanja oko koronavirusa. Kada je sezona nastavljena, nadali smo se da ćemo stići Rudar i izboriti opstanak, ali je FSCG stavio tačku na sezonu. Nije mi jasno zašto se igra baraž kada je sezona stopirana, kada se zna da je Budućnost prvak, da Zeta ide u Evropu, a da je Grbalj ispao. Mislim da je i ovo trebalo da se odloži - rekao je napadač OFK Titograda Admir Adrović.

Iskusni napadač ističe da „romantičarima” odgovara samo pobjeda, iako neće biti lako.

- Bokelj je jako dobra ekipa, koju odlično vodi trener Bubanja. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem da možemo da stignemo do povoljnog rezultata pred revanš, a to je svaka pobjeda bez primljenog gola - naglasio je Adrović.

Bokelj je i prošle sezone igrao baraž za Prvu ligu, ali je izgubio oba meča od Rudara (2:0 u Kotoru, 2:1 u Pljevljima). Slavoljub Bubanja se nada da će se to promijeniti i da će se pod Vrmcem igrati prvoligaški fudbal prvi put nakon sezone 2016/2017.

- OFK Titograd je na početku sezone bio projektovan da bude među kandidatima za Evropu. Biće vraški teško, ali ne razmišljamo o predaji. Daćemo sve od sebe da se domognemo Prve lige, a mislim da će se pitanje učesnika CFL rješavati u revanšu u Kotoru - rekao je Bubanja.

Pet kola prije kraja elitnog ranga, Kom je imao šest bodova manje od prvog tima u sigurnoj zoni, Rudara, pa se na Zlatici odavno spremaju za baraž. Tim Radisava Dragićevića je favorit protiv gostiju iz Plava, iako u timu neće biti povrijeđenog Save Gardaševića.

- Jezero je u drugoligaškom takmičenju pokazalo da je kvalitetna ekipa. U pitanju je disciplinovan tim, sa nekoliko odličnih pojedinaca i moraćemo da budemo maksimalno motivisani da bismo prvi meč riješili u našu korist. Želimo pobjedu bez primljenog gola, kako bismo lakše i rasterećenije dočekali revanš - istakao je Damir Ljuljanović, golman Koma.

Na klupi Jezera sjedi 41-godišnji Podgoričanin Milija Savović, koji je nekada bio trener Koma, a vodio je i brojne druge crnogorske klubove.

- U ovakvim mečevima nema kalkulacija. Kad dođete do baraža, želite da uđete u viši rang. Cilj nam je da napravimo podvig i domognemo se elite. To sigurno niko prije početka sezone nije očekivao. Normalno je da su prvoligaši favoriti, prije svega zbog jačih utakmica koje su imali tokom sezone. Ali, mislim da nismo bez šansi - istakao je Savović.

I baraž za popunu Druge lige počinje večeras (20 časova), utakmicom Mladost DG - Berane. U baražu učestvuje i Igalo, a u viši rang će ući dvije najbolje ekipe nakon tri utakmice u jednokružnom bod sistemu.

Bonus video: