Sutjeska se rastala sa Pecom Rakojevićem, otvorena vrata za Radojičića

Rakojeviću je istekao ugovor, a kako se navodi u saopštenju sa sjednice "zajednički je konstatovano da će se za iduću takmičarsku sezonu tražiti novo rješenje na mjestu šefa stručnog štaba"

8660 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: SAVO PRELEVIC
Nikola Rakojević, Foto: SAVO PRELEVIC

Nikola Rakojević i zvanićno više nije trener Sutjeske.

Članovi Upravnog odbora kluba su se na večerašnjoj sjednici "zahvalili Rakojeviću na izuzetnoj saradnji, krajnje profesionalnom odnosu i istorijskim rezultatima postignutim u proteklom periodu".

Rakojeviću je istekao ugovor, a kako se navodi u saopštenju sa sjednice "zajednički je konstatovano da će se za iduću takmičarsku sezonu tražiti novo rješenje na mjestu šefa stručnog štaba".

"Nepodijeljena je želja uprave kluba da gospodin Rakojević ostane i dalje u FK Sutjeska i da svojim nespornim stručnim znanjem, iskustvom i fudbalskim autoritetom, na odgovarajućoj poziciji u klubu, nastavi da daje doprinos daljem razvoju i unaprijeđenju FK Sutjeska", stoji u saopštenju.

Na sjednici UO je konstatovano da ostvareni rezultati u minuloj sezoni ipak "nisu na nivou očekivanih, ali plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, osvojeno drugo mjesto u Telekom 1. CFL, plasman u polufinale Kupa Crne Gore i obezbijeđeno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope su rezultati koji ne bi smjeli da budu razlog za nezadovoljstvo".

Rakojević je za tri godine sa Sutjeskom ostvario nezaboravne rezultate, osvojio dvije titule i jedan Kup, prošao prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što prethodno nijedan crnogorski klub nije uspio.

Nakon dvije šampionske godine, Sutjeska je sezonu završila na drugom mjestu, a zbog prekida ostala bez šansi da se bori za trofej Kupa.

Očekuje se da će narednih dana na klupu Sutjeske sjesti Dragan Radojičić.

Radojičić je sa Sutjeskom takođe osvojio dvije titule - 2013. i 2014. godine.

Bonus video: