Rakojević: Mom nasljedniku i mom klubu želim mnogo uspjeha i trofeja

Rakojević, zbog svega i najmanje od svega, nije zaslužio da "posljednji saznaje" i da u medijima pročita da Sutjeska ima novog trenera, a da mu niko iz kluba do sinoć nije ni rekao da mu neće biti ponuđen novi ugovor

3425 pregleda 44 reakcija 4 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević

Nikola Rakojević od sinoć i zvanično nije trener Sutjeske.

Nije mu produžen ugovor, koji je istekao 30. juna.

Čelnici kluba čekali su dvije sedmice da to saopšte i njemu i navijačima i fudbalskoj javnosti.

U međuvremenu su tražili trenera i našli ga, samo još ne i zvanično - Dragan Radojičić se vraća u Nikšić, u rodni grad, u klub u kome je stekao igračku afirmaciju i trenersku reputaciju, osvajanjem dvije vezane titule prvaka Crne Gore, 2013. i 2014. godine.

Baš kao i Rakojević, koji je za posljednje tri godine ostvario nezaboravne rezultate - dva puta bio šampion, osvojio Kup, a sa Sutjeskom prošao prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što prethodno nijedan crnogorski klub nije uspio.

I normalno je u fudbalu da dođe do promjena, da je potrebna nova i drugačija energija, na kraju - to je i pravo svakog kluba.

Ali, Rakojević, zbog svega i najmanje od svega, nije zaslužio da "posljednji saznaje" i da u medijima pročita da Sutjeska ima novog trenera, a da mu niko iz kluba do sinoć nije ni rekao da mu neće biti ponuđen novi ugovor.

To nije pravi manir, sve i da Rakojević nije istinska legenda Sutjeske i nikšićkog fudbala, sve i da sa Sutjeskom nije uradio to što je uradio.

Nije Peco od juče, sigurno je shvatio šta će da se dogodi i prije nego što je u medijima pročitao da već ima nasljednika, ali i zbog toga je klub morao da zna da pravi grešku u koracima u postupku promjene trenera.

Na jučerašnjoj sjednici mu je ponuđeno mjesto u klubu, možda bi mogao i da bira funkciju u sportskom sektoru, ali Rakojević nije želio da priča o budućnosti.

Njegov jedini komentar nakon trenerskog rastanka sa Sutjeskom bio je - navijački:

"Mom klubu i mom nasljedniku želim sve najbolje u narednom periodu. Želim im mnogo uspjeha i da nastave da osvajaju trofeje", kazao je Rakojević za "Vijesti".

Nakon dvije šampionske godine, Sutjeska je sezonu završila na drugom mjestu, a zbog prekida ostala bez šansi da se bori za Kup.

Bonus video: