Fudbaleri Sutjeske testiraju se na covid-19, klub je najavio da će objaviti rezultate

Sutjeska je prvi fudbalski klub u Crnoj Gori koji je objavio da će igrači biti testirani - biće i prvi koji će objaviti ako bude pozitivnih

2797 pregleda 4 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Luka Zeković

Sutjeska je prvi fudbalski klub u Crnoj Gori koji je objavio da je otpočeo proces testiranja na virus covid-19 svih zaposlenih.

Biće i prvi koji će objaviti rezultate - saopštili su kraj Bistrice.

Prvenstvo Crne Gore u fudbalu prekinuto je četiri kola prije kraja jer je koronavirus ušao u nekoliko klubova, fudbaleri su zaraženi, neki od funkcionera takođe, ali je i deset dana nakon prekida koronavirus i dalje tabu-tema u crnogorskom fudbalu.

Nijedan klub, naime, do sada nije zvanično saopštio da u svojim redovima ima zaraženih.

Sutjeska bi trebalo da bude prva koja će prekinuti praksu "skrivanja" i objaviće da li je, i koliko ljudi iz kluba inficirano.

Sutjeska je jedan od četiri kluba koji će igrati na evropskoj sceni naredne sezone, uz Budućnost, Isku i Zetu, a prema protokolu koji se čeka od Uefe, testiranja će biti čak i namjanje što će klubovi morati da urade kako bi ispunili rigorozne mjere.

"S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, a u cilju obezbjeđivanja optimalnih zdravstvenih uslova za funkcionisanje svih segmenata kluba, FK Sutjeska je otpočeo proces testiranja na covid-19 svih zaposlenih", navedeno je na zvaničnom sajtu.

"Protekle sedmice testirani su fudbaleri (njih 16) koji su u tom trenutku bili u Nikšiću. U narednom periodu, a prije početka priprema za narednu sezonu, biće testiran i ostatak igračkog kadra, stručni štab, i svi zaposleni koji moraju biti uključeni u rad i nesmetano funkcionisanje seniorske ekipe, koju za manje od mjesec dana očekuje start Telekom 1. CFL, kao i nastup u UEFA Ligi Evrope 27. avgusta", navodi se u saopštenju Sutjeske.

"Rezultati testova dva naša fudbalera, koji su imali simptome prehlade početkom mjeseca, u trenutku obustavljanja svih fudbalskih takmičenja, su stigli i pokazali su da su naši igrači bili negativni na prisustvo covid-19. Javnost će biti obaviještena o rezultatima obavljenih testova i naknadnim testiranjima".

Sutjeska u toku naredne sedmice treba da počne pripreme za novu sezonu, a tada se očekuje i zvanično imenovanje novog trenera Dragana Radojičića.

Bonus video: