Španci odoljeli koroni: Hetafe i Leganes tragičari, istorija za Granadu

La Liga se uspjela izboriti sa pandemijom i završila je takmičenje u kojem naredne sezone neće biti Espanjola, Majorke i Leganesa. Prvak je Real

3677 pregleda 0 komentar(a)
Kapiten Reala je 11. golom u sezoni postao najefikasniji defanzivac u posljednjoj deceniji u najjačim ligama, Foto: Flashscore.com
Kapiten Reala je 11. golom u sezoni postao najefikasniji defanzivac u posljednjoj deceniji u najjačim ligama, Foto: Flashscore.com

Španci su uspjeli da se izbore sa koronom i La Liga je završila sezonu 2019/2020.

Prvak je Real Madrid, u Ligi šampiona će još Barselona, Atletiko Madrid i Sevilja.

Poznati su i učesnici Lige Evrope, u kojoj zbog samo jedne pobjede u post korona eri neće biti Hetafea!

On je mjesto u kvalifikacijama izgubio porazom na gostovanju Levanteu u devetom minutu nadoknade.

Prvi put u klupskoj istoriji na evropsku scenu izlazi Granada!

Hetafe je igrao protiv rezervista Levantea, u zapisniku nije bilo ni našeg reprezentativca Nikole Vukčevića, imali su Madriđani i penal, ali ga nisu iskoristili i kazna je stigla u 97. minztu, kada je pogodio 33-godišnji defanzivac Koke.

Granada je pobjedom nad Bilbaom 4:0 preuzela mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, direktno će Viljareal i Real Sosijedad, koji je imao šansu i u Kupu kralja, gdje u finalu igra sa Bilbaom.

Nakon Espanjola, u Segundi će naredne sezone igrati Majorka i Leganes, iako je na svom terenu uspio da remijem prekine niz Reala (2:2) koji je dobio 10 prethodnih utakmica u post korona eri.

Leganesu je bila potrebna pobjeda za spas, jer je Selta igrala bez golova sa Espanjolom.

Sezonu su brojkama obillježili Barselone Leo Mesi i Serhio Ramos.

Mesi je 12. sezonu zaredom postigao najmanje 25 golova u ligi a imao je čak 21 asistenciju. Toliko je Tomas Miler imao u Bajernu, pa su jedini kojima je to uspjelo u posljednjoj deceniji.

Mesi je rekordni sedmi put bio Pićići - najbolji strijelac lige.

Ramos je, sa druge strane, jedini idefanzivac dekade u pet najjačih liga koji je uspio da postigne 11 golova u jednoj sezoni.

Bonus video: