Imobile favorit za Zlatnu kopačku, Leće sve bliži Seriji B

Het -trikom, dva gola sa penala, Imobile je sustigao napadača Bajerna Roberta Levandovskog u borbi za Zlatnu kopačku. Bundesliga je završena, Imobile ima još dvije prilike

9599 pregleda 3 komentar(a)
Imobile je rekorder po broju golova sa penala u istoriji Serije A, Foto: AP
Imobile je rekorder po broju golova sa penala u istoriji Serije A, Foto: AP

U borbi za Zlatnu kopačku prvi favorit sada je Ćiro Imobile. Napadač Lacija je postigao het-trik u pobjedi u Veroni 5:1, pa je stigao do 34 gola, sa koliko je Poljak Robert Levendovski u Bajernu završio sezonu.

Ipak, Serija A je jedina velika liga koja je u toku, imaju još dva kola, a napadač Lacija Ćiro Imobile je u formi.

Prvi gol Imobilea bio je izjednačujući u nadoknadi poluvremena sa penala. Prethodno je i Verona greškom Luisa Felipea povela sa penala, da bi Imobile u 83. minutu postigao sjajan gol za 4:1.

U nadoknadi je izborio penal, nije želio da ga šutira ali je na pritisak saigrača Luis Alberto ustupio penal.

Ćiroi je rekorder Serije A jer je u sezoni postigao čak 14 golova sa penala, prate ga Kristijano Ronaldo i Đuzepe Sinjori (Lacio 95/96) , sa po 12 golova sa penala u jednoj sezoni. Ćiro je prvi Italijan sa 34 gola u istoriji Serije A

Ćiro je blizu i rekorda Serije A, jer je Iguain 2015/2016. postigao 36 golova i Gunar Nordal 35 golova 1949/1950.

Verona je odavno odustala od takmičenja, pošto je obezbijedila opstanak i nije slavila u sedam posledjnjih utakmica. Lacio je obezbijedio Ligu šampiopna i na četvrtom je mjestu sa 75 bodova, koliko ima i Atalanta na mjestu iznad.

A u trci za najboljeg strijelca je i Kristijano Ronaldo, koji je postigao 30, ali večeras ima priliku da pobejdom nad Samnpdorijom Stara dama veže deveti Skudeto.

Pošto je Bolonja u prvom duelu dana dobila Leće 3:2, Torino je spustio gas na gostovanju zadnjem Spalu i odigrao koliko mu je trebalo za opstanak 1:1.

Udienze je sjajnu formu u pobjedi nad Juventusom potvrdio na gostovanju Kaljariju 1:0, kojeg je i pretekao na tabeli zbog boljeg međusobnog skora - po 42 boda.

Roma je dobila Fiorentinu 2:1 i ima četiri boda više od Milana u borbi za direktan plasman u Ligu Evrope.

Bonus video: