Korona u Madridu: UEFA sigurna da će se utakmica Siti - Real igrati

"U kontaktu smo s klubom i motrimo situaciju kao i odluke relevantnih institucija u Španiji. Uvjereni smo kako ovaj slučaj neće uticati na održavanje utakmice", objavila je UEFA

5382 pregleda 0 komentar(a)
Marijano Dijas, Foto: REUTERS
Marijano Dijas, Foto: REUTERS

Usprkos tome što je fudbaler Reala iz Madrida Marijano Dijas zaražen koronavirusom, UEFA je uvjerena da će se revanš osmine finala Lige šampiona, između Mančester sitija i Reala, koji je predviđen za 8. avgust, igrati.

"U kontaktu smo s klubom i motrimo situaciju kao i odluke relevantnih institucija u Španiji. Uvjereni smo kako ovaj slučaj neće uticati na održavanje utakmice", objavila je UEFA.

U Španiji je posljednjih dana broj zaraženih koronavirusom ponovno u velikom porastu, svakoga dana je na hiljade novih slučajeva, pa su i britanske vlasti uvele obaveznu 14-dnevnu samoizolaciju za putnike iz Španije.

Takva odluka ne bi trebalo da važi za sportiste.

U prvoj utakmici osmine finala između Reala i Sitija, koja je igrana još početkom marta u Madridu, Siti je bio bolji sa 2:1, a ukupni pobjednik dvoboja izboriće nastup na završnom turniru Lige šampiona koji će se igrati u Lisabonu od 12. do 23. avgusta.

Pobjednik susreta Mančester siti - Real Madrid u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča Juventus - Lion, u kome uoči revanša Lion ima prednost od 1:0.

Bonus video: