Milošević: Budućnost je na početku puta, tek pravimo klub i tim kakav želimo

Direktor Budućnosti Zvezdan Milošević o pripremama, prelaznom roku, očekivanjima u Evropi, domaćem prvenstvu i daljim planovima

18939 pregleda 28 reakcija 9 komentar(a)
Napadački arsenal Budućnosti: Grbić, Ivanović, Moraitis i Božović, Foto: Luka Zeković
Napadački arsenal Budućnosti: Grbić, Ivanović, Moraitis i Božović, Foto: Luka Zeković

Budućnost se u “kontrolisanim” uslovima sprema za izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona i početak domaćeg prvenstva.

Prvak Crne Gore će 9. avgusta saznati ime rivala na internacionalnoj sceni, a pet ili šest dana kasnije će se premijernom utakmicom nove sezone CFL-a zagrijati za najveće iskušenje ovog ljeta, meč prvog kola kvalifikacija za LŠ koji se igra 18/19. avgusta.

Iako su, u otežanim uslovima, po paklenim vrućinama, prinuđeni da bazni dio priprema odrade u Podgorici, “plavi” sprovode u djelo sve što su planirali, kaže direktor Zvezdan Milošević.

- Igrači dobro rade, zapravo maksimalno koliko se može - prvih šest dana trenirali su jednom dnevno, sada već imaju po dva treninga. Jesu vrućine, ali kombinuje se rad na terenu i u teretani, a drugi trening počinje kasnije, poslije 19 časova, kada već i nije toliko vruće - ističe Milošević.

Haos koji je nastao zbog koronavirusa nije poremetio samo kalendar takmičenja, pripreme ekipa za nova iskušenja, već i prelazni rok - prelazak igrača iz jednog kluba u drugi.

Podgoričani zasada imaju četiri nova imena (Nemanja Sekulić, Igor Ćuković, Velizar Janketić, Miomir Đuričković), a tu su i igrači koji su se vratili sa pozajmica i fudbaleri priključeni iz omladinske škole.

Milošević je zadovoljan dosadašnjim bilansom prelaznog roka, iako je zbog raznih mjera tržište ograničeno na domaće klubove.

- Morali smo malo da improvizujemo, jer granice, testiranja, samoizolacija i ostale stvari ne ostavljaju toliku mogućnost da se dovede igrač sa strane. Uradili smo onoliko koliko smo mogli, pokušaćemo da dovedemo još jednog ili dvojicu igrača, u zavisnosti od toga da li ćemo naći ono što nas zanima.

Podgoričanima treba centralni defanzivac - u pitanju je jedina pozicija na kojoj su oslabljeni, odlaskom kapitena Stefana Milića u Dinamo.

- Zadovoljni smo timom koji imamo na raspolaganu, ali centarhalf je specifično mjesto koje zahtijeva veliku fizičku potrošnju, a fudbaleri na tim pozicijama su i skloniji kartonima. Bilo bi idealno kada bismo se pojačali sa jednim ili dvojicom igrača - dodaje Milošević, koji osim četvorice novajlija posebnu pažnju skreće na igrače koji su se vratili sa pozajmica.

Zvezdan Milošević
Zvezdan Miloševićfoto: Savo Prelević

- Vukotić i Bojović su igrači koji će imati šta da pokažu. Otišli su na pozajmicu kao omladinci, vraćaju se kao prvoligaški fudbaleri. Uz njih, te još šestoricu fudbalera iz omladinske škole, plus sve igrače koje smo zadržali, mislim da imamo dobar tim.

Po njemu, Budućnost spremna dočekuje novo pravilo po kojem na terenu u svakom momentu moraju da se nađu dva 20-godišnjaka ili mlađi.

- Kad god se donosi neko novo pravilo, mora da prođe neki period navikavanja, improvizovanja, ali Budućnost ima jake adute kada su u pitanju igrači ispod 21 godine i to joj sigurno neće predstavljati problem, naprotiv.

Milošević je već 10 mjeseci pod Goricom, došao je novembra prošle kada je upravljanje klubom preuzeo biznismen Veselin Mijač. Prvi rezultati su dobri - Budućnost je vratila primat na domaćoj sceni, ubjedljivo osvojila titulu, prekid sezone je spriječio da krene i na duplu krunu, sada će pokušati da se dokaže i u Evropi, ali Milošević kaže da su on i njegovi saradnici tek na početku puta.

- Samo smo započeli posao. Da bi se napravio i tim i klub kakav želimo da napravimo, potrebno je vrijeme. Mislim da smo napravili rezultate uprkos svim otežavajućim okolnostima, vezanim za koronavirus, ali kvalitet igrača koji imamo u timu, kvalitet ljudi takođe, daje mi vjeru i optimizam da je ovo samo početak - ističe Milošević.

Ambicije Budućnosti u novoj sezoni na domaćoj sceni su maksimalne.

- Želimo titulu, želimo duplu krunu.

Bonus video: