Svi žele da kopiraju Klopa, ali to nije lako: Milorad Peković predstavljen kao trener

Podgorica je u debitantskoj prvoligaškoj sezoni osvojila peto mjesto, došla do polufinala Kupa, a kao klub se razvija u svakom pogledu i ima visoke ambicije, koje se uklapaju u Pekovićeve

5678 pregleda 2 komentar(a)
Čelebić i Peković, Foto: Vijesti
Čelebić i Peković, Foto: Vijesti

Milorad Peković, bivši fudbalski reprezentativac Crne Gore, od danas je trener Podgorice.

Peković je prije nekoliko dana dobio dozvolu Izvršnog odbora FSCG da napusti mjesto selektora omladinske reprezentacije, kako bi počeo klupsku trenersku karijeru.

On je tri godine bio selektor omladinaca.

Peković (42) je za naš nacionalni tim odigrao 34 utakmice.

"Od kada sam završio igračku karijeru, nedostaje mi svakodnevni rad, komunikacija, kontakt, trening... Jasno je da je klupski fudbal i mjerilo trenerskog kvaliteta i radujem se ovom izazovu. Hvala ljudima iz Podgorice koji su mu ukazali povjerenje, a Fudbalskom savezu Crne Gore na sjajnoj saradnji i razumijevanju", kazao je Peković.

U karijeri je igrao u OFK Beogradu, Partizanu, a trag je ostavio u Njemačkoj, gdje je igrajući za Majnc od 2005. do 2010. sarađivao sa Jirgenom Klopom i Tomasom Tuhlom. Nastupao je i za Ajntraht Trir, Grojter Firt i Hanzu.

"Svi teže da kopiraju Klopa, ali to nije lako. Nevjerovatan je motivator, izvlači maksimum iz igrača i mnogo mi znači iskustvo rada sa njim, kao i sa Tomasom Tuhelom. Želim da moja ekipa bude čvrsta i disciplinovana", rekao je Peković.

Podgorica je u debitantskoj prvoligaškoj sezoni osvojila peto mjesto, došla do polufinala Kupa, koje nije odigrano zbog prekida sezone.

"Uz malo sreće, mogli smo da igramo i na evropskoj sceni, ali to nam je samo motiv da nastavimo dalje", kazao je predsjednik Podgorice Tomislav Čelebić.

Podgorica se, iz godine u godinu, razvija u svakom pogledu i ima visoke ambicije, koje se uklapaju u Pekovićeve.

"Mi se razvijamo u nekoliko faza, a Miloradov dolazak je jedna od njih. On je već dugo naš izbor, sada su se, uz pomoć naših partnera iz FSCG, stekli uslovi da dođe. Ne želimo ništa da radimo preko noći, svjesni smo da samo kroz edukaciju trenera i kroz razvoj infrastrukture naš klub i naš fudbal mogu da se razvijaju", rekao je predsjednik Podgorice Tomislav Čelebić.

Velike stvari za samo šest godina postojanja

Podgorica je za samo šest godina prošla put od Treće lige do ekipe koja se na dva fronta borila za plasman na evropsku scenu, kazao je izvršni direktor kluba Andrija Radoman.

"Mislim da su to rezultati za ponos, ali tek smo na početku. Podgorica ima oko 300 fudbalera koji nastupaju u šest uzrasnih kategorija, od onih najmlađih, početnika, pa sve do seniora. Naša vizija nije da samo dovodimo dobre fudbalere, već i dobre ljude, da na takav način radimo na imidžu kluba koji će predstavljati pravi primjer", kazao je Radoman.

Najvidljiviji rezultati za sada su - infrastrukturni.

"U toku je izgradnja moderne zapadne tribine kojom će stadion dobiti kapacitet od 4.200 mjesta, uz pomoćni teren koji ima dobru vještačku podlogu. Hvala svim sponzorima i donatorima, prije svih kompaniji 'Čelebić', koja je glavni sponzor kluba, ali i Fudbalskom savezu, Glavnom gradu i svim ostalima koji su nam pomogli da za samo šest godina imamo ovakve uslove", kazao je Radoman.

Bonus video: