Zeta će opet biti jača od problema

Iako na dvije nedjelje do strarta Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige još nije poznato ko će od igrača napustiti a ko doći na “Trešnjicu”, u klubu ne strahuju previše

4453 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Roganović je sa Zetom izborio plasman iznad svih prognoza, Foto: Savo Prelević
Dejan Roganović je sa Zetom izborio plasman iznad svih prognoza, Foto: Savo Prelević

Podatkom da je Zeta u aktuelnom prelaznom roku ostala bez lijevog reprezentativnog beka Sekulića i štopera Sopa, a da je na “Trešnjicu” stigao golman Mrvaljević, stekao bi se pogrešan utisak da će “vukovi” imati uigran sastav za pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope i start takmičenja u Telekom 1. CFL.

No, stvarnost je drugačija. Zeta je postala sinonim za klub koji uspije da se domogne Evrope, iako pred svaku sezonu ostane bez nekoliko najbojih igrača.

- Uspijeva nam jer Zeta je brend, uprkos brojnim problemima. Eto, mi smo na nedjelju do datuma kada ćemo saznati ime rivala u kvalifikacijama za ligu Evrope, a uopšte nemamo jasnu ambiciju, čak ni ne znamo ni sastav u kojem ćemo igrati. Brojni igrači koji su u posljhednje dvije sezone radom i zalaganjem učinili da Zeta ostane u vrnu crnogorskog fudbala su u pregovorima za unosnije ugovore, a mi im svakako nećemo stajati na putu. Sa druge strane, pošto još ne znamo ko će od prvotimaca otići, ne možemo ni da ‘gužvamo’ igrače na istim pozicijiama i zato će se situacija iskristalisati tek za sedam dana - kazao je trener Dejan Roganović.

I zaista, Zeta pred svaku sezonu ostane bez najboljih igrača, prošlog ljeta su u Partizan, odnosno Zvezdu otišli Vujačić i Krstović, a klubu sa “Trešnjice” uspjelo je da ostane u vrhu crnogorskog fuidbala - u prethdonoj sezoni završio je na četvrtom mjestu u trenutku prekida.

- Odlaskom Krstovića i Vujačića mnogi su nas otpisali. I pored toga smo uspjeli, jer je strategija kluba rad sa mladim igračima i njihova afirmacija. I ne samo mladih, već i igrača bez ugovora, kojima je satisfakcija igranje u Evropi, gdje smo po pravilu odlično reprezentovali crnogorsku ligu i naš klupski fudbal. I sada pomno pratimo situaciju u kojoj su kvalitetni iskusni igrači, ali i mladi talentovani fudbaleri, koji bi nam značili pojačanja u slučaju da nekoliko naših igrača realizuje dobre transfere za veće plate nego što Zeta može da im ponudi. Osim toga, mi nikada ne stojimo na putu našim igračima u promjeni sredine, a karakteriiše nas tradicionalno odlična atmosfera, dobar rad i korektan odnos, pa i igrači se maksimalno zalažu i bilježimo rezultate daleko iznad finansijske moći kluba, ali i realnog kvaliteta tima.

Zeta će na startu nove sezone igrati protiv Iskre, koja će takođe 20. avgusta igrati u pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope i to protiv istih potencijalnih rivala - klubova iz Andore, San Marina, Farskih Ostrva ili Gibraltara.

- Ta utakmica na “Trešnjici” 15. avgusta biće prava provjera za Evropu. Samo, za razliku od Iskre koja uz Budućnost i Sutjesku ima najveći budžet i sačuvan kostur tima, čak se i pojačala, mi tek treba da sklapamo ekipu paralelno sa pripremama koje provodimo na svom stadionu. Tako da ćemo o ambicijama moći da pričamo tek kada završimo prelazni rok. Sportski sektor u klubu sada je u velikoj potrazi za kvalitetnim pojačanjima, mora se pratiti i razvoj pregovora naših igrača kako bi znali koje bi pozicije mogle ostati deficitarne. Ali, to je uobiočajena situacija za nas, koji da tako kažem, ‘kašljucamo’ sa finansijama i moramo to nadomjestiti sjajnom atmosferom i kivalitetnim radom, pružanju prilika mladima da iskažu potencijal, iskusnijima da se dodatno afirmišu a satisfakcija im je i igranje u Evropi - zaključio je Roganović.

Potencijalni rivali Zete

Linkonl Red Imps (Andora)

Santa Koloma (Andora)

B36 Toršavn (Farska Ostrva)

La Fiorita (San Marino)

Tre Pene (San Marino)

NSI Runavik (Farska Ostrva)

HB Toršavn (Farska Ostrva)

Engordani (Andora)

Bonus video: