Elita se vraća, Real ispada iz elite?

Večeras kreće Liga šampiona utakmicama Mančester siti - Real i Juve - Lion (21h). Pobjednici tih duela igraće u četvrtfinalu u Lisabonu 15. avgusta

7733 pregleda 3 komentar(a)
Zidan i Gvardiola, Foto: AP
Zidan i Gvardiola, Foto: AP

Real Madrid je osvojio titulu nakon dvije godine u Španiji, Mančester u Premijer ligi prepustio tron nakon dvogodišnje dominacije. Real je u nastavku sezone u prvenstvu slavio 11 puta u 12 utakmica (remi u posljednjem kolu kada je već bio postao šampion), „građani” su u isto toliko mečeva pobijedili devet puta...

Kada se sve to pogleda, gotovo je nemoguće proglasiti favorita pred večerašnji revanš meč osmine finala Lige šampiona, ali Siti ipak ima prednost, nimalo zanemarljivu - trijumfovao je u Madridu još 26. februara 2:1 i već tada napravio veliki korak ka četvrtfinalu.

GVARDIOLA: REAL JE NEPREDVIDIV

Koliko god tim Zinedina Zidana od tada podigao formu, i Siti je učinio isto, pa je i po svjetskim kladionicama favorit broj jedan za evropsku krunu.

- Prošlo je mnogo vremena od prve utakmice, toliko da smo praktično i zaboravili rezultat. Ovo sada je potpuno nova priča i Real je potpuno drugačija ekipa. Nepredvidiv je, gledali smo sve utakmice u La Ligi i zaključili da Madriđani različite pristupe - rekao je Pep Gvardiola.

Siti je, tvrdi Katalonac, spreman.

- Vidjećemo šta će odlučiti za ovaj meč. Mi imamo naš plan, želimo da im stvorimo mnogo problema kvalitetom koji posjedujemo - kazao je Gvardiola. Real mu je stari rival kao bivšem igraču i treneru Barselone.

- Barselona je dio mene. Ali, ništa posebno to ne znači. I da igram protiv Barse svim srcem bih želio da pobijedim. Imam dobar osjećaj pred ovaj meč - naglasio je Gvardiola.

NEMA AGUERA, NEMA NI RAMOSA

Siti u derbi ulazi bez povrijeđenog Serhija Aguera, suspendovan je lijevi bek Benžaman Mendi, a probleme ima i Zidan. Francuz ne može da računa Serhija Ramosa, koji je dobio crveni karton u prvoj utakmici na „Santjago Bernabeuu”.

- Znamo da nam samo pobjeda donosi plasman u četvrtfinale. I s te strane, nemamo mnogo prostora za kalkulacije - napašćemo, ali najvažnije je da imamo balans u igri, jer Siti zna da kazni svaku grešku - istakao je vezista Reala Kazemiro.

Zidan je bio jasan:

- Za nas je meč sa Sitijem sada vrijedan kao finale. Da li ćemo rizikovati? Znamo da samo pobjedom možemo da dođemo u situaciju da mislimo o četvrtfinalu.

Garet Bejl nije ni doputovao u Mančester, kao ni Hames Rodriges.

- Njegova želja je da ne igra. Neću reći ništa više, to je stvar koja ostaje u svlačionici - poručio je legendarni Francuz.

Juventusu mač nad glavom, od „lavova” zavisi Sarijeva sudbina?

Juventus čeka Lion nakon poraza u Francuskoj (1:0), a italijanska javnost prebacila pritisak na trenera Mauricija Sarija. Navodno, večerašnji revanš osmine finala bi mogao da bude ključan za njegovu budućnost na klupi „stare dame”.

- Nisam razmišljao o tome na način na koji mediji to predstavljaju - rekao je Sari i dodao:

- Čelnici Juventusa nisu amateri, već rade svoj posao najvećem mogućem nivou. Ne donose se odluke na osnovu jedne utakmice i vjerujem da oni već sada znaju da li ću ostati ili ne - istakao je napolitanski stručnjak.

Juve nikada nije izgubo od francuskih timova u Torinu - u 14 mečeva slavio je 11 puta.

- Nemam dilemu da nam treba perfektna utakmica da bismo došli do četvrtfinala - poručio je Sari, koji se nada da bi večeras mogao da računa na rovitog Paula Dibalu.

Lion je 8. marta odigrao posljednji meč u Ligi 1, a prije sedam dana je izgubio u finalu Liga kupa Francuske od Pari Sen Žermena.

- Znam dobro snagu Juventusa, ali znam i kakve su naše mogućnosti. Kada pobijedite 1:0 u prvom meču, onda imate veće šanse za prolaz, ali s obzirom na to kakav je kvalitet našeg rivala rekao bih da je situacija 50-50 - istakao je trener „lavova” Rudi Garsija.

Bonus video: