Inter u polufinalu poslije deset godina: Barela i Lukaku srušili Bajer

U derbiju četvrtfinala završnog turnira, na neutralnom terenu u Duizburgu, "nerazuri" su savladali Bajer iz Leverkuzena 2:1 i čekaju pobjednika meča Šahtjor - Bazel koji se igra u srijedu

8135 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Intera slave gol Lukakua, Foto: REUTERS
Fudbaleri Intera slave gol Lukakua, Foto: REUTERS

Inter je prvi polufinalista Lige Evrope.

U derbiju četvrtfinala završnog turnira, na neutralnom terenu u Duizburgu, "nerazuri" su savladali Bajer iz Leverkuzena 2:1 i čekaju pobjednika meča Šahtjor - Bazel koji se igra u srijedu.

Posljednji put Inter je u polufinalu evropskog takmičenja bio 2010. godine, kada je pod Murinjovim vođstvom osvojio Ligu šampiona.

Inter je nadvisio "farmaceute", zasluženo slavio, mogao je i ubjedljivije...

Pobjedu je najavio Nikolo Barela, koji je u 15. minutu efektno pogodio donji desni ugao sa ivice šesnaesterca.

Prednost je ubrzo duplirao Romelu Lukaku - dominacijom u šesnaestercu, iz teške pozicije, snažni Belgijanac je pogodio za 2:0 i oborio rekord Lige Evrope. Upisao se u strijelce na devetom meču zaredom u ovom takmičenju.

Bajer se vratio u igru samo tri minuta kasnije, pogotkom Kaja Haverca, najveće nade njemačkog fudbala, koji je blizu transfera u Čelsi.

Inter je do kraja imao dobre šanse preko Galjardinija, Sančesa i Brozovića, a čak dva puta je dosuđen penal za italijanski tim - oba puta nakon konsultacija sa VAR-om sudija Del Sero Grande je mijenjao odluke.

Na meču Mančester junajted - Bazel igraju se produžeci, nakon 90 minuta bilo je 0:0.

Bonus video: