Dva igrača Drite zaražena, prvaka Kosova izbacuju iz Lige šampiona!

Kako je pobjednik tog susreta trebalo da već u utorak gostuje Legiji u Varšavi, vjerovatno će klubu iz Sjeverne Irske biti dodijeljena pobjeda službenim rezultatom (3:0)

16259 pregleda 74 reakcija 6 komentar(a)
Fudbaleri Linfilda bez borbe idu na megdan Legiji, Foto: BBC
Fudbaleri Linfilda bez borbe idu na megdan Legiji, Foto: BBC

Prva "evropska žrtva” koronavirusa je Drita iz Gnjilana.

Dva igrača prvaka Kosova su pozitivna na PCR testu, zbog čega je odložen meč sa Linfildom u finalu pretkvalifikacija za Ligu šampiona, zakazan za danas.

Kako je pobjednik tog susreta trebalo da već u utorak gostuje Legiji u Varšavi, vjerovatno će klubu iz Sjeverne Irske biti dodijeljena pobjeda službenim rezultatom (3:0).

Iako je, po medicinskom protokolu Uefe, pozitivni igrači trebalo da se tretiraju kao povrijeđeni i izoluju se od ostatka tima, a fudbaleri sa negativnim testom istrče na teren, švajcarske vlasti odlučile su da cijeli tim pošalju u samoizolaciju.

„Nakon odluke koju su švajcarske zdravstvene vlasti donijele u saradnji s Uefom da stave cijeli tim Drita u karantin, nakon što je i drugi igrač ekipe bio pozitivan na kovid-19, predstojeći preliminarni susret LŠ između Drite i Linfiilda ne može da se igra”, piše u saopštenju evropske kuće fudbala.

U tom slučaju aktivira se član Pravilnika o Uefinim takmičenjima u kome stoji da će se "u slučaju pozitivnog testa na kovid-19 više od jednog igrača ili zvaničnika, meč odigrati prema planu ukoliko nadležne institucije ne odluče da cijeli tim ide u karantin".

U istom članu dalje stoji da "ako se utakmica ne može odložiti... tim koji ne može da igra biće odgovoran za neodigravanje i izgubiće utakmicu rezultatom 3:0".

Bonus video: