Gasperini: Bilo bi lakše da smo ranije primili golove, Nejmar i Mbape su ih nosili u finišu

"Ovo je takmičenje u kome detalji odlučuju, a kada se sve sabere mi smo se nosili sa najboljima. Mogu samo da čestitam momcima", rekao je Gasperini

8728 pregleda 1 komentar(a)
Đan Pjero Gasperini nakon meča, Foto: REUTERS
Đan Pjero Gasperini nakon meča, Foto: REUTERS

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini bio je utučen nakon poraza od Pari Sen Žermena u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Najviše žalim što smo bili tako blizu. Bilo bi mi lakše da smo ranije primili golove, a mogli smo. Ovako, boli više. Oni imaju dva klasna igrača - Nejmara i Mbapea, koji su ih nosili u finišu. Mi smo bili i iscrpljeni, iza nas je i naporna sezona u Seriji A", kazao je Gasperini.

Atalanta je plasmanom u četvrtfinale i stilom igre zadivila fudbalsku Evropu.

"Ovo je takmičenje u kome detalji odlučuju, a kada se sve sabere mi smo se nosili sa najboljima. Mogu samo da čestitam momcima", rekao je Gasperini.

Navijači Atalante u Bergamu su na gradskom trgu gledali meč u Lisabonu, poštujuči distancu.

"Ljudi iz Bergama će slaviti, oni znaju da mi pripadamo njima, da smo dali sve od sebe. To su oni tražili od nas. Mi smo puni strasti i ideja, nemamo toliko novca, ali mislim da smo pokazali mnogo", rekao je Gasperini.

Atalanta ide na odmor, a brzo će i nova sezona.

"Mi nećemo ciljati titulu, već želimo da napredujemo. Igraćemo opet u Ligi šampiona, želimo da se nadmećemo. Što se tiče Serije A, naš osnovni cilj je da sakupimo 40 bodova i izbjegnemo ispadanje, a vidjećemo šta će nam sezona donijeti. Podigli smo ljestvicu, želimo da zadržimo neki nivo", zaključio je Gasperini.

Bonus video: