Kad fudbalski giganti popucaju po šavovima...

Crna srijeda za Čelsi, Romu i Juventus - Sarijev projekat sada je pod upitnikom, Di Franćesku se smiješi otkaz, Alegri jedini miran
1549 pregleda 1 komentar(a)
Pogriješio u proračunu: Mauricio Sari, trener Čelsija, Foto: HANNAH MCKAY
Pogriješio u proračunu: Mauricio Sari, trener Čelsija, Foto: HANNAH MCKAY
Ažurirano: 01.02.2019. 13:42h

Bornmut - Čelsi 4:0, Atalanta - Juventus 3:0, Fiorentina - Roma 7:1, rezultati su koji su šokirali evropsku fudbalsku javnost u srijedu veče, sve uz kikseve vodećih timova u Premijer ligi, Mančester sitija (izgubio u Njukaslu) i Liverpula (remizirao kod kuće sa Lesterom).

Kada je Mauricio Sari ljetos preuzeo Čelsi, u prvoj trenerskoj avanturi van Italije u skoro 30 godina dugačkoj karijeri na klupi, počeo je neočekivano da pobjeđuje. U prvih deset kola bio je uz rame Sitiju i Liverpulu. Napolitanac je tada bio neprirodno optimističan:

- Moje projekcije kažu da ćemo tek u drugoj polusezoni igrati pravi fudbal, kada se naviknem na ekipu, i ona na mene.

Ispalo je da je negdje pogriješio u proračunu - Čelsi igra sve slabije kako odmiče sezona, trenutno je čak i van zone Lige šampiona, na petom mjestu.

Kulminacija nemoći dogodila se u srijedu - “trešnjice” su tresnule Sarijev tim i oborile ga na pod.

- Nisam razočaran - frustriran sam. Igrači kao da ne prihvataju moje ideje. Bilo je to sramotno izdanje i sramotan rezultat. Neprihvatljivo je da primite četiri gola u drugom poluvremenu, u utakmici koja je trebalo da bude prekretnica sezone. Imamo problem i moramo pod hitno da ga rješavamo - kazao je Sari, koji je pružio šansu Iguainu da debituje, ali bezuspješno.

Na Apeninima, dva nevjerovatna rezultata u Kupu: Atalanta je srušila mit o moćnom, nepobjedivom Juventusu i pobjedom od 3:0 ostavila ga bez trofeja koji je “stara dama” osvajala u prethodnih pet sezona.

Prvi poraz i odmah nervoza - Masimilijano Alegri je isključen zbog prigovora sudiji, ali nakon meča nije djelovao toliko razočarano:

- Zaslužio sam da budem isključen i zato komplimenti sudiji. Izgubili smo, ali nema drame, bio je to loš dan. Možda neki jesu, ali ja nisam imao iluziju da možemo da pobijedimo baš svaku utakmicu. Kup smo osvajali pet godina zaredom i nije katastrofa što nećemo ove sezone - kazao je Alegri.

Najgore je u ovoj šokantnoj srijedi prošla Roma, koja je, poput amaterskog tima, primila sedmicu u Firenci. Agoniju “vučice” na najbolji način je oslikao Edin Džeko, koji je dobio crveni karton zbog pljuvanja sudije i čeka ga žestoka kazna.

Roma je peta na tabeli Serije A, a u subotu joj ni prednost od 3:0 na gostovanju Atalanti nije bila dovoljna za pobjedu (3:3).

- Nemam obješnjenje za ovakav poraz, ali neću podnijeti ostavku. Ne želim da kreiram naslovnice u medijima. Nije to moj manir, razmišljam samo o narednom treningu i narednoj utakmici - kazao je trener Rome Euzebio di Franćesko.

Italijanski mediji, međutim, pišu da bi nedjeljni derbi sa Milanom mogao da bude njegov oproštajni meč na klupi, naravno ako doživi poraz...

Bonus video: