Covid-19 razdvojio Mesija i Ronalda

Portugalac opet pozitivan na koronavirus i večeras u Torinu neće dočekati svog starog rivala u duelu Juventusa i Barselone u 2. kolu LŠ

6363 pregleda 32 reakcija 3 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Koronavirus je pokvario obnavljanje najvećeg fudbalskog individualnog rivalstva u posljednjoj deceniji - Leo Mesi sa Barsom stiže u Torino, ali se na terenu neće sudariti sa Kristijanom Ronaldom, glavnom uzdanicom Juventusa, koji se još oporavlja od covida-19.

Argentinac i Portugalac, koji su osvojili 11 od posljednjih 12 zlatnih lopti za na najboljeg fudbalera na svijetu, posljednji put su se sreli dvije i po godine, 6. maja 2018, dok je Ronaldo igrao za Real - postigli su tada po gol u el klasiku koji je završen neriješeno 2:2. Kada je u pitanju Liga šampiona, za njihov posljednji međusobni duel treba se vratiti devet i po godina unazad - u aprilu i maju 2011, u polufinalnom dvomeču, uspješniji je bio Mesi. Za njihov naredni sustret, moraće da se čeka 8. decembar, kada će se dva velika kluba, finalista LŠ iz 2015, sastati na stadionu “Kamp Nou”.

Ipak, to što nema Ronalda, ne znači da večerašnji sudar na "Alijanc stadionu" u Torinu neće imati šta da ponudi. Obje ekipe su, doduše, sporo ušle u novu sezonu, sa novim trenerima, Juve čak i sa početnikom (Andrea Pirlo), dok Barsa sa Ronaldom Kumanom i nesređenom situacijom u klubu očajnički pokušava da povrati izgubljeni identitet. To pokazuju i tabele - Katalonci su tek 12. u Španiji, istina sa utakmicom manje, a Juventus peti u Italiji nakon šest kola u kojima je čak tri puta remizirao.

Ipak, Liga šampiona je nešto sasvim drugo - glamur i prestiž, čak i kada nema publike, prolaz u drugu fazu za takve gigante se podrazumijeva, a Barsa i Juve su među pet timova koji imaju najveći broj pobjeda i najbolji procenat uspješnosti u elitnom evropskom takmičenju od 1992. pa na ovamo.

Trener Juventusa Pirlo vodio je nekoliko duela na terenu sa Mesijem, danas će se sresti s njim iz sasvim drugačije perspektive.

- On i Ronaldo su igrači koji su obilježili modernu fudbalsku eru. Protiv Mesija sam igrao, sada imam drugi zadatak kako da ga zaustavim. Iz iskustva sa terena znam koliko je to teško, nadam se da neće imati svoju noć - kazao je Pirlo.

foto: Graphic News

Juve i Barsa su dobili Dinamo Kijev i Ferencvaroš u prvom kolu, vjerovatno će dva njihova međusobna duela odlučiti ko će biti prvi u grupi, a ne ko će proći u osminu finala.

Juventus večeras igra 200. utakmicu u Ligi šampiona, i traži 100. pobjedu - kakav sudar brojki, kao dodatni motiv za igrače “stare dame”.

- Mislim da će biti sjajan meč, ali ne presudan - do kraja ostaju još četiri kola - kazao je Ronald Kuman, trener Barselone, koji ne računa na povrijeđenog Kutinja i suspendovanog Pikea, ali i na duže odsutne golmana Ter Štegena i defanzivca Umtitija.

Čak osam zaraženih fudbalera ima Lacio uoči gostovanja Klub Brižu, ali među njima nije crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Pari Sen Žermen sa imperativom pobjede putuje u Tursku, na gostovanje Bašakšehiru, nakon što je izgubio prvi meč, dok se u istoj grupi očekuje sjajan meč na Old trafordu između Mančester junajteda i Lajpciga - oba tima su maksimalna nakon dva kola.

Bonus video: