Budućnost ne želi da se zaustavi

Aktuelni šampion dočekuje Rudar i juri 5. uzastopni trijumf, Dečić ide na megdan Sutjesci koju je u srijedu eliminisao u Kupu

13600 pregleda 1 komentar(a)
„Plavi” favoriti protiv Rudara, Foto: Savo Prelević
„Plavi” favoriti protiv Rudara, Foto: Savo Prelević

Budućnost djeluje nezaustavljivo, a seriju pobjeda želi da nastavi i u duelu sa Rudarom pod Goricom. Aktuelni šampion je u nizu od četiri trijumfa zaredom u prvenstvu, u srijedu je postigao šest golova u Kupu protiv Bokelja. Kada se sve to pogleda, plus trenutna Pljevljaka, jasno je zašto je Budućnost veliki favorit pred današnji meč pod Goricom.

- Želimo da nastavimo niz pozitivnih rezultata, ali ne smijemo da potcijenimo Rudar. To je ekipa koja ima dobrih pojedinaca i iskusnih igrača. Najbitnije je da damo sve od sebe i da sto odsto uđemo u utakmicu. Tada će presuditi naš kvalitet - rekao je bivši defanzivac Rudara Igor Ćuković.

„Rudari” su do sada osvojili svega četiri boda van Pljevalja...

- Prihvatio bih bilo kakvu pobjedu, samo da nastavimo da pišemo bodove - poručio je Ćuković.

Rudar zna da mu nisu velike šanse u glavnom gradu:

- Bili smo dugo jedini klub u državi koji je imao bolji skor od Budućnosti u međusobnim duelima. To se promijenilo u posljednje dvije godine. Budućnost je najbolja ekipa u Crnoj Gori, igra odlično i zasluženo je i ove sezone prva na tabeli. Domaćin je apsolutni favorit, ali pokušaćemo da odigramo za utisak, makar da osvojimo bod koji bi za nas bio ogroman uspjeh. Očekuje nas naporan raspored i probaćemo što više da izvučemo iz finiša polusezone - rekao je trener Pljevljaka Vuko Bogavac.

Popravni za Nikšićane: Da sakrijemo mane

Budućnost uz meč manje ima pet bodova više od drugoplasiranog Dečića. Tuzani sada idu u Nikšić, gostuju Sutjesci, koju su u srijedu eliminisali u četvrtfinalu Kupa.

Sutjeska, s druge strane, želi drugi prvenstveni trijumf pod komandom Miljana Radovića, nakon što je na njegovom debiju bila bolja od Zete u Golubovcima.

- Nije dobro izgubili, niti biti eliminisan u Kupu, ali naša igra je bolja. Dosta stvari ispravljamo u hodu, iako nemamo baš puno vremena. Zadovoljan sam kako ekipa odgovara zahtjevima, mada i dalje ima stvari koje nisu dobre - kaže Radović i dodaje:

- Poštujemo sve što je Dečić uradio do sada ove sezone. Imaju mane koje ćemo pokušati da iskoristimo, a uradićemo sve da naše mane sakrijemo. Znamo da nemaju poraz, ali ne treba da razmišljamo o tome da li ćemo mi biti prva ekipa koja ih je savladala. Bitno je da uradimo sve da slavimo - istakao je Radović.

Dečić je jedini koji do sada nije izgubio u CFL.

- Nije lako igrati s istim protivnikom dva puta u samo nekoliko dana. Dobro se poznajemo, ali mi gledamo samo sebe. Nadam se da ćemo i sada biti na nivou, da ćemo dogovor sprovesti u djelo - kaže Adrijan Rudović, koji je u srijedu u Kupu bio strijelac jedinog pogotka.

Savović: Biće Titograd veoma motivisan

Na Starom aerodromu će se sastati OFK Titograd i Jezero - biće to duel pretposljednje ekipe na tabeli i petoplasirane. Jezero ima drugu najbolju odbranu u ligi (devet primljenih golova), ali i najgori napad - u 14 kola je samo sedam puta tresao mrežu rivala.

- Igramo sve bolje u odbrani, ali kuburimo sa završnicom. Ne koristimo dobre situacije, pokušavamo to da riješimo. Vjerujem da ćemo pokazati pomak protiv Titograda. To je dobra ekipa, koja igra sve bolje, trgla se rezultatski… Sigurno će Podgorićani biti ekstra motivisani da ostvare pozitivan rezultat - kaže trener tima iz Plava Milija Savović.

Ekipa Nikole Rakojevića juri četvrti trijumf...

- Želimo pobjedu - ova ekipa to i može i mora - ističe iskusni Ermin Alić i dodaje:

- Jezero igra čvrst, dobar fudbal. Sigurno da je zaslužio svaki bod koji je osvojio. Ali, domaćini smo, moramo da idemop na tri boda - jasan je Alić.

Podgorica i Zeta se sastaju u reprizi četvrtfinala Kupa na DG Areni (Golubovčani su slavili 3:2 u srijedu), dok Petrovac - posljednji tim na tabeli CFL - dočekuje Iskru.

Bonus video: