Kad Rai „nanišani” - sve je u samopouzdanju...

Vezista Budućnosti kao da se pretplatio na evrogolove: “Na kraju je najvažnije da ti pogoci imaju važnost i da pomažu Budućnosti da pobjeđuje”, skroman je 27-godišnji Miloš Raičković

27570 pregleda 46 reakcija 13 komentar(a)
Navikao na majstorije: Miloš Raičković postigao je još jedan u nizu vrhunskih golova, Foto: FK Budućnost
Navikao na majstorije: Miloš Raičković postigao je još jedan u nizu vrhunskih golova, Foto: FK Budućnost

Budućnost dominira, Budućnost je lider, a jedna od konstanti u igri aktuelnog šampiona već sezonu i po je da Miloš Raičković postiže golove koji skreću pažnju.

Bilo je pogodaka od kojih zastaje dah, poput onih protiv Koma i Sutjeske prošle sezone, a da takve majstorije nisu slučajne pokazalo se dva puta u posljednjih dvadesetak dana - prvo u duelu sa Petrovcem, a onda i u nedjelju kada je rival bilo Jezero.

Protiv Plavljana je Raičković bio strijelac na samom startu meča kada je sa dvadesetak metara parabolom pogodio lijevi ugao gola Jezera.

- Dogodi se tako, jednostavno. U djeliću sekunde odlučite šta ćete da uradite, nema tu neke posebne pripreme, niti inspiracije. Sve dolazi iz samopouzdanja koje mi trenutno ne nedostaje, jer igram dobro, ekipi takođe, jer pobjeđujemo - kaže Raičković.

Nepisano je pravilo - pogoci popularnog Raija obično su priča za sebe...

- Stižu mi čestitke, pohvale, normalno da mi to prija. Nije fraza, ali na kraju je najvažnije da ti golovi imaju važnost i da pomažu Budućnosti da pobjeđuje. Posljednje dvije sezone je sve više atraktivnih pogodaka u našem fudbalu, drago mi je što je tako, jer pokazujemo i da se ovdje igra dobro. I tereni su mnogo bolji, igra se i pod reflektorima - sve to fudbaleru pomaže, onda su i lijepi golovi češći.

Koronavirus je obilježio 2020, ali Raičkoviću je ova godina na profesionalnom planu donijela mnogo.

- U januaru prošle godine sam se vratio u Budućnost i odmah doživio tešku povredu zbog koje sam pauzirao pola godine. To me je motivisalo da nastavim da radim, i rad se isplatio. Ova godina mi je donijela mnogo dobrih utakmica, lijepih golova, titulu i poziv u reprezentaciju - rekao je Raičković.

U dresu „hrabrih sokola“ je bio na terenu u prijateljskim duelima sa Letonijom i Kazahstanom, kao i u Ligi nacija protiv Luksemburga.

- Tri meča u nacionalnom timu su kruna - naveo je 27-godišnji vezista.

Budućnost je ubjedljivo prva, ima 12 bodova više i utakmicu manje od drugoplasiranog Dečića.

- Malo smo sporije ušli u sezonu, ali je brzo sve došlo na svoje. Podizali smo formu, počeli da vežemo pobjede i kada pogledamo tabelu, jasno je da teško može bolje od ovoga. Imamo još tri meča do kraja prvog dijela, želimo svih devet bodova kako bismo u pravom raspoloženju otišli na pauzu - ističe Raičković.

Odlazak u zimskom prelaznom roku nije nemoguć.

- Ljetos sam produžio ugovor na dvije godine i lijepo mi je u Budućnosti. Ipak, sve može da se desi, u slučaju da dođe ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub. Uvijek moram da budem spreman za novi izazov, ali zadovoljan sam, jer igram u klubu koji ima najveće ambicije - zaključio je Raičković.

Želimo duplu krunu, dobro je što igraju i mlađi

Odlični rezultati omogućavaju Budućnosti i da rasterećenije pruži šansu fudbalerima iz omladinskog pogona.

- Dobra stvar je što igraju mlađi. Milić se, na primjer, ustalio na poziciji desnog beka, Babić je sve više na terenu, tu je i Mijović, pa Đukanović..., šansu je odlično bio iskoristio i Bojović - rekao je Raičković i dodao:

- Duga je sezona, svi će imati prostora da se dokažu, ali motiv uvijek treba da bude da Budućnost igra dobro i pobjeđuje. U prvenstvu nam ide odlično, ali ne zadovoljavamo se samo titulom, želimo duplu krunu. Ona nas motiviše, pogotovo što prošle sezone zbog pandemije koronavirusa nismo bili u mogućnosti da je napadnemo - kaže Raičković.

Bonus video: