Maradona "spasava" argentinsku ekonomiju?

Na novčanici vrijednoj oko 122.27 dolara, na jednoj bi se strani nalazilo lice Maradone, a na drugoj slika "Božje ruke", jednog od njegovih najpoznatijih golova protiv Engleske na SP 1986. godine, predložila je članica Doma senatora Kongresa Norma Durango

3508 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dijego Maradona je 1986. godine podigao Argentinu na fudbalski krov svijeta, a sada, posthumno, može da utiče na posrnule ekonomiju i finansije ove južnoameričke zemlje.

Argentinski kongres uskoro će raspravljati o zahtjevu da se fotografija legende stavi na novčanicu od 10.000 pezosa.

Na novčanici vrijednoj oko 122.27 dolara, na jednoj bi se strani nalazilo lice Maradone, a na drugoj slika "Božje ruke", jednog od njegovih najpoznatijih golova protiv Engleske na SP 1986. godine, predložila je članica Doma senatora Kongresa Norma Durango.

"Ideja nije samo odati počast našem najvažnijem idolu već i razmišljati o ekonomskom pitanju", rekla je Durango.

"Smatramo da će turisti kad dođu ovdje poželjeti sa sobom povesti i Maradonu. Bio dobar ili loš, on je najpoznatiji Argentinac na svijetu".

Kako navode argentinski mediji, zbog inflacije se lokalna valuta mijenja u dolare, a sada bi novčanica od 10.000 pezosa zbog Maradonine popularnosti širom svijeta mogla da proizvede suprotan efekat...

Bonus video: