Roganović: Trofej Kupa bio bi najveća satisfakcija

Polusezonu prepunu uspona i padova za Zetu obilježio je prvi plasman u polufinale Kupa nakon devet godina

6008 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Roganović, trener Zete, Foto: Filip Roganović
Dejan Roganović, trener Zete, Foto: Filip Roganović

Iako je Zeta tradicionalno navikla svoje navijače, ali i domaću fudbalsku javnost da se nalazi u vrhu tabele, ovu sezonu tim iz Golubovaca završio je u njenoj drugoj polovini. Zeta je zimsku pauzu dočekala na 6. mjestu sa 24 boda, ali svega šest ispod trećeg mjesta.

U taboru “vukova”, ipak, nisu nezadovoljni učinkom, pošto je Zeta nakon devet godina, a tek treći put u 14 sezona od sticanja nezavisnosti, izborila plasman u polufinale Kupa Crne Gore.

- Specifična je bila polusezona, i to od samog starta. Prvo zbog pandemije, a onda i tradicionalnih transfera iz naše ekipe, pa smo kasno formirali tim. Osjetilo se to u evropskim kvalifikacijama, ali i tokom sezone kroz koju smo uigravali ekipu i pojedini igrači sticali takmičarsku formu. Mi smo u stvari osvojili 26 bodova, ali su nam dva oduzeta za zelenim stolom zbog prekida utakmice protiv Budućnosti. I ne samo to, već smo i zbog brojnih kartona u toj utakmici bili drastično oslabljeni. Ta dva boda su u ligi ekipa izjednačenog kvaliteta velika, ali zato i samo jedna pobjeda u derbiju primiče nas zacrtanom cilju, a to je za Zetu uvijek učešće u evropskim kvalifikacijama - kazao je trener Zete Dejan Roganović.

Polusezonu protkanu usponima i padovima, Zeta je završila sa dva vezana poraza.

- Nije to bio neuspjeh, jer nakon poraza do Budućnosti izgubili smo od kvalitetne Iskre u utakmici u kojoj smo zbog povreda i kartona bili značajno oslabljeni. Mi smo i tokom ove sezone uspjeli što i svake prethodne - afirmisali smo nekoliko mladih igrača. Dobili su priliku da igraju u najjačem domaćem takmičenju, iskoristili je, pokazali kvalitet i nakon zimske pauze pripremićemo se da na jednom od dva fronta ispunimo zacrtani cilj. U Kupu moramo sačekati na žrijeb, mada tu nema nekih velikih nepoznanica pošto su ostale izuzetno kvalitetne ekipe - Budućnost, Iskra i Dečić. I kroz prvenstvo ćemo vrebati na šansu, i zato je najvažnije da se dobro pripremimo nakon pauze koja će tradicionalno trajati do završeta božićnih praznika.

Planira li Zeta pojačanja, s obzirom na to da ima evropske ambicije?

- Mi smo na odmoru, ali klub radi. Prati dešavanja i ako se ukaže prilika da se ekipa pojača nekim mladim perspektivnim i kvalitetnim igračima, onda je sigurno nećemo ispustiti. I to nezavisno od pozicije, u Zeti su mladi i kvalitetni igrači uvijek dobrodošli. Ukoliko bude kvalitetnih pojačanja, tim bolje. Mi ćemo nakon odmora napraviti plan i program priprema za proljećnji dio sezone. Lično bi mi najveća satisfakcija bila pobjeda u Kupu Crne Gore, pošto Zeta još nema taj trofej - zaključio je Roganović.

Bonus video: