Kapiten ide u Inter ili Lacio, trener će dobiti doživotni ugovor

Papu odlazi nakon šest sjajnih godina, jer je u komplikovanom odnosu sa Gasperinijem, na stranu trenera stao predsjednik Antonio Perkasi

8024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Kapiten i simbol Atalante Alehandro Papu Gomes broji posljednje dane u Bergamu.

Argentinski vezista, kreator igre jednog od najatraktivnijih evropskih timova posljednjih godina, u sukobu je sa trenerom Đan Pjerom Gasperinijem, odlazi iz kluba, vjerovatno u Inter ili Lacio.

Papu odlazi nakon šest sjajnih godina, jer je u komplikovanom odnosu sa Gasperinijem, na stranu trenera stao predsjednik Antonio Perkasi.

"Dovoljno smo pričali i Papuu. Ta priča je završena. Što se tiče Gasperinija, on će dobiti doživotni ugovor. Ne samo on, već i svi ljudi koji su uključeni u organizaciju kluba, bez kojih ne bismo imali ovako nevjerovatne rezultate", kazao je Perkasi.

Sukob sa Gasperinijem je nastao nakon što mu je trener promijenio poziciju na terenu, sa čim se Gomes navodno nije složio.

On je ljetos je odbio pravo bogatstvo iz Saudijske Arabije, želio je da ostane u Atalanti za mnogo, neuporedivo manje novca, da igra praktično iz ljubavi prema klubu...

Gomez ima 32 godine.

Bonus video: