Budućnost dobila prvi test meč, Milinković: Momci su dobro trčali, bilo je lijepih akcija

Dva gola za Budućnost postigao je Aleksandar Vujačić, po jedan Dejan Zarubica i Viktor Đukanović

3980 pregleda 0 komentar(a)
Postava Budućnosti koja je počela duel sa Adrijom, Foto: FK Budućnost
Postava Budućnosti koja je počela duel sa Adrijom, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti odradili su prvi test na zimskim pripremama i položili ga sa dobrom ocjenom - slavili su 4:0 protiv trećeligaša Adrije.

"Plavi" su nastupili bez pet nosilaca igre - Miloša Dragojevića, Miloša Raičkovića, Draška Božovića, Igora Ivanovića i Petra Grbića, ali nisu imali problema sa kombinovanim sastavom Adrije, čija je najjača postava juče pobijedila Sutjesku (2:1), a danas OFK Titograd (4:2).

"Rezultat nije bio u prvom planu, ali dobro je što smo ga ostvarili, jer je to dokaz da su momci ozbiljno shvatili utakmicu. Objektivno, protivnik je odmorniji jer nije u ritmu u kome smo mi već desetak dana. Kada se sve sabere, moramo da budemo zadovoljni, jer se niko nije povrijedio što je dobro, momci su dobro trčali, a bilo je i lijepih akcija“, rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković nakon utakmice.

Dva gola za Budućnost postigao je Aleksandar Vujačić, po jedan Dejan Zarubica i Viktor Đukanović.

Budućnost je odigrala dva poluvremena sa različitim postavama.

U prvom su igrali Pavličić - Milić, Ćuković, Adžić, Vučić - Mirković, Đuričković, Janketić, Terzić - Zarubica, Vujačić.

U nastavku su šansu dobili Jevrić - Vlahović, Dakić, Babić, Ražnatović - Dašić, Balša Ćetković, Đukanović, Mijović - Perišić, Mrvaljević.

“Igrači su ostavili sasvim solidan utisak, jer ne bi valjalo da je sve kako treba poslije prve utakmice. Momci su pokazali pozitivne stvari, dok su mlađi dokazali da polako prihvataju neke stvari i ulaze u šablon prvog tima. Nastavljamo dalje, nadam se da će sve teći po planu i da ćemo proći bez povreda“, dodao je Milinković.

Budućnost će u subotu 23. januara odigrati drugi kontrolni meč - rival je Kom, a utakmica se igra na Kampu podgoričkog tima na Starom aerodromu u 14 časova.

"Plavi" nastavljaju da se pripremaju u svom kampu do 28. januara, kada će se preseliti u Antaliju.

Bonus video: