Milinković nakon uzbudljivog remija: U Evropi ne smijemo da propuštamo šanse

Budućnost je u prvom meču u Antaliji savladala Olimpik iz Donjecka 1:0, a naredni meč igra u subotu protiv Rotora iz Volgograda

4169 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti gubili su 2:0 od ukrajinskog Dnjepra u 84. minutu, ali su drugi meč na pripremama u Antaliji završili remijem 2:2.

Aleksandar Vujačić je smanjio u 85, a Igor Ivanović postavio konačan rezultat u 94. minutu, nakon što su "plavi" prethodno promašili mnogo dobrih prilika u meču koji je imao takmičarski ritam i naboj.

“Bilo je lijepih poteza, golova, šansi, varnica na terenu, Raičković je imao maestralan potez kada je pogodio prečku… Tako je da je utakmica bila prava takmičarska, a mi smo zadovoljni jer smo se vratili poslije 2:0”, rekao je trener Mladen Milinković.

“Iskreno, nije to bila prava slika, jer smo u prvih 25-30 minuta igrali bez greške, stvorili par prilika, dok protivnik nije nijednom zaprijetio. Tokom posljednjih 15 minuta smo imali problema, stvorili su nam jednu šansu, ali to je posljedica prethodna dva dana jer smo imali jake treninge. Osjetilo se da su igrači teški”.

Budućnost je najbolji period igre imala u prvih pola sata drugog poluvremena...

"Momci su igrali sjajno 15 minuta i tada je trebali da preokrenemo, a ne samo izjednačimo, ali je protivnički golman sačuvao svoj gol”, kazao je Milinković.

Duel sa Dnjeprom je pokazao da se na većoj sceni greške ne praštaju...

“Poslije jedne od rijetkih grešaka i to u trenutku kada smo dominirali primili smo gol iz kontre. To je veliki nauk da nas takve stvari očekuju u Evropi. Ne smije nam se dešavati da propustimo tri - četiri šanse, već da koristimo i polušanse. Međutim, sa izmjenama smo izjednačili, mislim da je to zasluženo”, poručio je Milinković.

Trener Dnjepra, Cetinjanin Igor Jovićević, zadovoljan je onim što je vidio za 90 minuta.

“Budućnost je nametnula svoj takmičarski ritam, jer ima dobre pojedince koji žele da se takmiče i imaju takav karakter. Zato smo morali da budemo maksimalni. Imali smo priliku da dobijemo, ali šta je tu je, malo smo i umorni od priprema”, rekao je trener Dnjepra.

“Budućnost je iskusna, stariji igrači komuniciraju non stop, daju taktičke savjete mlađima, a to što pričaju ima smisla”, dodao je Jovićević.

Utakmicu su gledali selektor Miodrag Radulović, njegov pomoćnik Miodrag Džudović i selektor mlade selekcije Miodrag Vukotić.

Budućnost je u prvom meču u Antaliji savladala Olimpik iz Donjecka 1:0, a naredni meč igra u subotu protiv Rotora iz Volgograda.

Bonus video: