Dečić će biti još jači nego jesenas

Tuzani privode kraju zimske pripreme koje su bile uspješne i rezultatski i na planu pojačanja

4686 pregleda 6 komentar(a)
Kristijan Vuljaj se često radovao golovima u prvom dijelu sezone, Foto: Privatna arhiva
Kristijan Vuljaj se često radovao golovima u prvom dijelu sezone, Foto: Privatna arhiva

Jesenji viceprvak u najjačem domaćem fudbalskom takmičenju, Dečić, uspješno je obavio pripreme za nastavak sezone. Izabranici Edisa Mulalića doživjeli su samo jedan poraz tokom kontrolnih mečeva, uz tri pobjede i jedan remi.

Tuzani će u prvoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici u 20. kolu, 19. februara gostovati Iskri, a klub iz Tuzi potrudio se i da tokom prelaznog roka osvježi ekipu.

- Teren će biti jedino mjerilo, ali kada uporedimo potencijal, onda smatram da ćemo biti jači nego u prvom dijelu sezone. Odigrali smo sjajno na pripremama, koje smo u dva navrata po sedmicu obavili u Ulcinju, gdje smo u test-utakmicama dobili Adriju sa 3:0, Drezgu 4:0, a Kom 2:0. Protiv Mornara smo ispustili pobjedu nakon vođstva od 2:0, pa je utakmica završena remijem. Jedini poraz doživjeli smo u Albaniji od Gnjilana sa 1:0, ali smo sve te utakmice odigrali bez Iljira Camaja, koji je imao problema sa povredom - kazao je Kristijan Vuljaj, jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Dečića u prvom dijelu sezone.

Mladi, 22-godišnji ofanzivni vezista je u prvih 19 kola postigao devet golova uz asistenciju, strijelac je bio i u Kupu Crne Gore, u kojem je njegov klub izborio prvo polufinale.

- Osjećam se odlično, tako sam i igrao tokom priprema i tu sam do ljeta. Nadam se jednako dobrim igrama ali i da napokon izborimo izlazak u Evropu. Jednom smo, takođe sa trenerom Mulalićem, bili jako blizu, ali sada imamo šansu i kroz Kup. Bilo bi dobro da žrijebom u polufinalu Kupu izbjegnemo Budućnost, ali se ni nje ne bojimo.

Tuzani su se tokom pauze pojačali golmanom Andrijom Dragojevićem, vezistom Jovanom Nikolićem, krilnim fudbalerom Elmirom Malokuom, koji je stigao iz poljskog drugoligaša Olimpije, napadačem Admirom Adrovićem i 17-godišnjim Ulcinjaninom Endritom Sefom. Klub su napustili golman Damir Ljuljanović, vezista Ivan Mijušković a na izlaznim je vratima i Rijad Pepić.

- Veoma je važno da je klub uspio da zadrži napadača Ognjena Rolovića, jer eto, Camaj ima problema sa povredom. Nadam se da će uskoro biti u pravom ritmu, jer Camaj zna sve i izuzetno sarađujemo na terenu. Uspijeva mu da saigračima oslobodi prostor, odličan je i strijelac, ali zasada je mala vjerovatnoća da će biti spreman za proljećni debi u Danilovgradu. No, mi imamo ekipu, pokazali smo to u prvom dijelu kada smo bili bez poraza čak 17 utakmica, ako računamo i Kup. Taj prvi poraz od Podgorice došao je baš nakon meča u Kupu, i bili smo istrošenii. Drugi poraz smo doživjeli u posljednjem jesenjem kolu, opet u Tuzima od Budućnosti.

Kakve su ambicije Dečića, da li su porasle nakon sjajnih rezultata u prvom dijelu sezone?

- Naš je cilj da obezbijedimo matematički opstanak, što je postavljeno kao prioritet još početkom sezone. Potom, vidjećemo. Ako se ukaže šansa, daćemo sve od sebe da je ugrabimo i napokon se i Dečić domogne utakmica u evropskim klupskim kvalifikacijama. Važno je da dajemo sve od sebe u svakoj utakmici, pokažemo da smo dobar kolektiv i onda ni rezultat neće izostati. U svakom slučaju, spremni smo - zaključio je Vuljaj.

Bonus video: