Vodeći spremili revanše

Budućnost danas u 21. kolu Telekom 1. CFL želi da se revanšira Podgorici za najteži poraz u novijoj istoriji kluba (avgust, 4:0), a Sutjeska Iskri za najteži poraz ove sezone (novembar, 3:0). Zeta sa Rudarom, Dečić - Jezero

3964 pregleda 1 komentar(a)
Igor Ivanović (Budućnost) i Šaleta Kordić (Iskra), Foto: Savo Prelević
Igor Ivanović (Budućnost) i Šaleta Kordić (Iskra), Foto: Savo Prelević

U pet različitih termina, redom, jedna za drugom - u 13, 14, 15, 16 i 17 časova, danas će biti odigrano svih pet utakmica 21. kola Telekom 1. CFL.

Kreće sa “Trešnjice”, gdje Zeta dočekuje Rudar (13), zavjesa se spušta na Starom aerodromu, u duelu dva posljednjeplasirana tima na tabeli - OFK Titograda i Petrovca (17).

Kulminacija kola je, međutim, u 16 sati, na “DG areni” - Budućnost gostuje Podgorici, od koje je ljetos, na istom stadionu, doživjela najteži poraz u posljednjih 15 godina (4:0).

MILINKOVIĆ: NEUGODNI ZA NAS

Gostovanje u Donjoj Gorici, dakle, budi ružne uspomene fudbalerima Budućnosti, ali to sada izgleda kao daleka prošlost, ništa nije kao što je bilo tada. Od tog meča, šampion je na 17 mečeva upisao 15 pobjeda i dva remija, a seriju želi da nastavi i u današnje duelu...

- Vrlo dobro znamo da nam je Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu, to je naš najubjedljiviji poraz otkada sam ja trener - podsjetio je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Nakon deset uzastopnih trijumfa u prvenstvu, na otvaranju drugog dijela sezone, Budućnost je pod Goricom igrala 1:1 sa Sutjeskom.

- Najbitnije je da gledamo sebe i da pokušamo stvari da podignemo na veći nivo u odnosu na remi sa Sutjeskom. Nadam se da ćemo da ponovimo dobre stvari sa tog meča, čak i da ih poboljšamo - naglasio je trener “plavih”, koji ne računa na suspendovanog Ćukovića, povrijeđene Adžića i Sekulića, dok je nastup Mirkovića pod znakom pitanja.

Podgorica je loše otvorila drugi dio sezone, poražena je od posljednjeplasiranog Petrovca i ispala je iz “evropske zone”. Budućnost nije protivnik za vađenje, ali, s druge strane, dolazak šampiona i lidera opet će biti dodatni motiv za tim Milorada Pekovića.

- Težak je poraz iza nas, moramo da napravimo reakciju. Budućnosti se ne prijeti, ali ako damo sve od sebe siguran sam da ćemo popraviti utisak sa proljećne premijere - kaže vezista Podgorice Andrija Kaluđerović.

MARKOVIĆ U SERIJI, LUKOVIĆ ADUT ISKRE

Sutjeska je u petak remijem u derbiju protiv Budućnosti preuzela 2. mjesto, a danas se kraj Bistrice sastaje sa timom sa kojim se prošle godine borila za sam vrh - Iskrom.

Ekipa iz Danilovgrada je početkom novembra prošle godine savladala Nikšićane 3:0 i nanijela im težak poraz. Ali, od tada su se mnoge stvari promijenile - na klupu Sutjeske sjeo je Miljan Radović, ekipa je zaigrala bolje, vezala sedam mečeva u šampionatu bez poraza i taj niz želi da produži...

- Uželjeli smo se domaćeg terena. Iskra je neugodna ekipa, ima veliki broj kvalitetnih, provjerenih, ali i mladih igrača. Jesenas su nas pobijedili 3:0, naši su dužnici. Nadam se da ćemo da nastavimo sa igrom po kojoj smo prepoznatljivi od dolaska novog trenera - kaže najbolji strijelac lige, napadač Sutjeske Božo Marković, koji je u velikoj seriju - pogodio je na svakoj od posljednjih šest utakmica, na kojima je dao sedam golova (ukupno 13 ove sezone).

Vezista Stevan Luković je stigao u Iskru iz Srbije i već u prvom meču u novom klubu najavio da će biti pojačanje. Svaki njegov prekid bio je “pola gola” protiv Dečića, čak su i dugačka ubacivanja iz auta unosila pometnju u protivničke redove.

- Zahtjevna utakmica, ozbiljan protivnik. I mi smo, međutim, tim sa mnogo potencijala - kazao je Luković za klupsku stranicu.

Trećeplasirani Dečić može da se vrati pobjedama, protiv kod kuće protiv Jezera, ekipe koja će četiri meča biti bez glavnog trenera (Milija Savović je suspendovan zbog vrijeđanja arbitra).

Parovi 21. kola

ZETA - RUDAR (13 h)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

DEČIĆ - JEZERO (14)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

SUTJESKA - ISKRA (15)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PODGORICA - BUDUĆNOST (16)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - PETROVAC (17)

Sudija: Aleksandar Šćekić (Berane)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: