Pešukić meč-viner, Dečić zaustavio Radovićevu Sutjesku

Dečić se bodovno izjednačio sa Sutjeskom, nakon što je dobio meč u Tuzima

2876 pregleda 4 komentar(a)
Džoker Mulalića bio je najmlađi igrač, Danilo Pešukić, Foto: Luka Zeković
Džoker Mulalića bio je najmlađi igrač, Danilo Pešukić, Foto: Luka Zeković

Fudbaleri Dečića ne odustaju od bropbe za drugo mjesto, pošto su u Tuzima u derbiju slavili protiv Sutjeske, preokretom - 2:1.

Na terenu na kome su doživjeli posljednji poraz prije pozitivne serije od deset mečeva u prvenstvu pod vođstvom Miljana Radovića, Nikšićani su bolje ušli u utakmicu.

Zahvaljujući sjajnoj kretnji Boža Markovića u napadu, uvijala se odbrana Dečića i poklekla već u 8. minutu, nakon greške golmana Velimirovića prilikom istrčavanja, pa Marku Ćetkoviću nije bilo teško da sa 20-ak metara pogodi prazan gol.

Nastavila je Sutjska sa boljom igrom, Augusto je prilično loše šutirao iz dobre pozicije u 23. minutu.

Uz želju i htjenje i Dečić je polako osavjao prostor, pa je Danilo Pešukić je sa vrha kaznenog prostora dobio prostor za šut nakon sjajne akcije Anđela Rudovića, ali je izblokiran u 32. minutu.

I sedam minuta kasnije samo sa desne strane je Anđelo Rudović napravio sjajan prodor, ubacio za Kristijana Vuljaja ali je i on izblokiran da bi u finišu na drugoj strani Dragan Grivić iz odlične pozicije tukao pravo u Velimirovića.

U nastavku je Dečić, uz "flaster" Markoviću, i angažovanom i napadačkom igrom do 63. minuta došao do preokreta.

Pešukić je bio pokretač. Prvo je u 56. minutu natjerao Aleksandra Vlahovića na penal, koji je nebranjivo minut kasnije realizovao Anđelo Rudović.

Vlahovića je zamijenio Milutin Osmajić, ali ni on nije uspio da zatvori desnu stranu po kojoj je dominirao Pešukić, koji je okrenuo meč efektnim golom glavom na centaršut Pjetra Ljuljđuraja

Probala je potom Sutjeska, Božo Marković se borio kao lav, ali nijesu mu domaći igrači ostavljali prostora za šut. I Dečić je bio odlično posotavljen, spreman za kontru, što igračima Miljana Radovića nije dozvoljavalo veći broj igrača u ofanzivi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: