Real zna da nije gotovo

„Merengesi” čekaju Atalantu u revanšu 1/8 finala Lige šampiona nakon pobjede od 1:0 u Bergamu. Siti protiv Borusije (prvi meč 2:0)

10217 pregleda 1 komentar(a)
Mendi i Vaskes proslavljaju pogodak u prvom meču, Foto: Reuters
Mendi i Vaskes proslavljaju pogodak u prvom meču, Foto: Reuters

Real Madrid je u La Ligi - zahvaljujući kiksevima gradskog rivala Atletika - ostao u igri za titulu, a večeras (21) želi da nastavi put i u Ligi šampiona - tim Zinedina Zidana u revanšu osmine finala na stadionu „Alfredo di Stefano” dočekuje Atalantu.

„Merengesi“ su u prvom meču krajem februara u Bergamu slavili 1:0 golom Ferlana Mendija, nakon što su skoro 80 minuta imali igrača više zbog isključenja Rema Frojlera.

- Počinjemo od nule. Razmišljamo samo o ovom susretu. Moramo da odigramo odličan meč, ako želimo da prođemo - rekao je Zidan.

Real je u subotu nakon preokreta savladao Elće 2:1. Golove vrijedne tri boda postigao je Karim Benzema, koji je još jednom bio čovjek odluke, a i večeras će biti glavna prijetnja po gol rivala.

- Izlazimo na teren sa željom i ambicijom da pobijedimo i pokažemo da možemo da igramo na najvišem nivou. Očekujem težak meč - Atalanta je disciplinovana ekipa, ali nećemo mijenjati našu filozofiju. Forsiraćemo brzu igru - kazao je Francuz.

Atalanti odgovara samo trijumf.

- Moramo da pobijedimo u Madridu. Ne možemo previše da razmišljamo, jer imamo samo jednu mogućnost. A to je juriš na trijumf - jasan je trener „boginje Đanpjero Gasperini.

U drugom meču večerašnjeg programa Mančester siti na neutralnom terenu u Budimpešti igra sa Borusijom Menhengladbah. Siti je u prvom meču, takođe odigranom na „Puškaš areni“, slavio 2:0. Tim Pepa Gvardiole je u Ligi šampiona primio samo jedan gol - u prvom kolu protiv Porta. Od tada je mreža Edersona Moraeša mirovala 610 minuta.

- Ono što smo radili u prošlosti je dobro, ali ne znači da će tako biti i sjutra. Svaka utakmica je drugačija. Pokušaćemo da smanjimo greške. Poštujem Borusiju - to je tim koji ima dovoljno oružja da nam stvori probleme - istakao je Gvardiola.

Siti je u igri da osvoji svaki trofej ove sezone. Španac, ipak, misli da se to neće dogoditi.

- Nije se dešavalo ranije da tim u Engleskoj osvoji četiri trofeja jednoj sezoni (Premijer ligu, FA kup, Liga kup i Ligu šampiona) i mislim da će tako biti i ovog puta. Treba samo da razmišljamo o utakmici sa Menhegladbahom. Ne znam šta će se dogoditi na kraju sezone - oprezan je Španac.

Borusija je, s druge strane, u katastrofalnoj formi - izgubila je posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Loš niz se poklopio sa odlukom trenera Marka Rozea da objavi da na kraju sezone preuzima Borusiju Dortmund.

- Važna utakmica za nas, iako ne vjerujem u čuda. Izgubili smo u prvom susretu, ali pokušaćemo da promijenimo neke stvari i ostavimo bolji utisak. Naporno smo radili da bismo bili ovdje, ali sada sve zavisi od Sitija - rekao je Roze.

Zidan pričao o povratku Ronalda...

Prošle sedmice su španski mediji lansirali „bombu” da Žorž Mendeš, agent Kristijana Ronalda, pregovara o povratku legendarnog Portugalca u Real.

Dovoljna je jedna rečenica da priča krene, a tek nakon izjave Zinedina Zidana spekulacije će biti sve glasnije. Zidan je u prvoj reakciji odbio da komentariše napise medija, a juče je bio veoma zagonetan. Tako je na pitanje - da li ima istine u tome da postoji mogućnost da se Ronaldo vrati - Francuz odgovorio:

- Moglo bi da bude. Znamo Kristijana, kakav je igrač i čovjek, znamo sve šta je uradio u Realu. Mi samo poštujemo to što je igrač Juventusa. Vidjećemo šta nosi budućnost.

Zidan i Ronaldo su sarađivali dvije i po godine u Realu i za to vrijeme osvojili tri trofeja u Ligi šampiona.

Bonus video: