Inter riješio problem: Real dobija ratu za Hakimija, a igrači plate za januar

Poslovanje milanskog kluba je otežano zbog pandemije koronavirusa i odluke kineskih vlasti da se novac ne iznosi iz zemlje

3010 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Posljednjih mjeseci Inter je bio u organizacionom haosu jer rukovodeća familija Žang nije mogla da iznese novac iz Kine, ali italijanski mediji prenose da je milanski klub riješio problem.

Do 31. marta, naime, Inter je morao da isplati januarsku zaradu zapošljenima kako ne bi kršio pravila Uefe i uradiće to najkasnije do sjutra, ističe "Gazeta delo sport".

Bitna je i relacija "nerazura" i Real Madrida, koji čeka prvu razu obeštećenja za Ašrafa Hakimija.

"Gazeta" prenosi da ni tu ne postoji prepreka - da će Inter ispoštovati dogovor po kojem mora da plati 13 miliona eura "kraljevskom klubu" do 31. marta.

Prvobitno je ta rata trebalo da bude uplaćena u decembru prošle godine, da bi u dogovoru dva kluba sve bilo pomjereno za tri mjeseca.

Poslovanje milanskog kluba je otežano zbog pandemije koronavirusa, pa familija Žang zato i dalje razmatra da proda većinski paket akcija.

"U avgustu smo još znali da je projekat koji smo počeli - stopiran. Ali, u klubu svi vjerujemo jedni drugima i fokusirani smo na to da na pravi način završimo sezonu", rekao je nedavno trener Intera Antonio Konte.

Inter je lider Serije A sa šest bodova više i utakmicom manje od drugoplasiranog Milana.

Bonus video: