Nastavlja se borba za Ligu šampiona: Pobjede Atalante, Milana i Juventusa

U Italiji do kraja sezone ostala dva kola, a borba za plasman u Ligu šampiona je neizvjesna

6030 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Milana, Foto: Reuters
Fudbaleri Milana, Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa, Milana i Atalante zabilježili su večeras pobjede u 36. kolu Serije A i nastavili veliku borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Juventus je slavio na gostovanju Sasuolu 3:1. Strijelci za ekipu iz Torina bili su Adrijen Rabio, Kristijano Ronaldo i Paulo Dibala, dok je poraz Sasuola ublažio Đakomo Raspadori. Sasuolo je pri rezultatu 0:0 imao penal, ali je Đanluiđi Bufon u 16. minutu odbranio udarac, koji je uputio Domeniko Berardi.

Atalanta je na domaćem terenu bila bolja od Beneventa 2:0, a golove su postigli Luis Murijel i Mario Pašalić.

Milan je do vrha napunio mrežu Torina i slavio 7:0. Ante Rebić upisao je het-trik, dva gola postigao je Teo Ernandes, a u listu strijelaca upisali su se i Frenk Kesi i Braim Dijas.

Dva kola prije kraja Atalanta je druga na tabeli sa 75 bodova, koliko ima i trećeplasirani Milan. Napoli je sinoć bio bolji od Udinezea i nalazi se na četvrtom mjestu sa 73 boda, dok Juve na petoj poziciji ima 72 poena.

U narednom kolu Juventus u velikom derbiju dočekuje Inter, koji je večeras na domaćem terenu savladao Romu 3:1.

"Neroazuri" su vodili 2:0 golovima Marcela Brozovića i Matijasa Vesina, da bi Roma smanjila pogotkom Henrika Mhitarjana. Konačan rezultat postavio je Romelu Lukaku.

Na šestoj poziciji učvrstio se Lacio nakon večrašnje pobjede nad Parmom. Jedini gol za Rimljane postigao je Ćiro Imobile u 95. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: