Zvanično: Juve otpustio Pirla, legenda ide u Sasuolo

"Hvala ti, Andrea. To su prve riječi koje svako od nas treba da izgovori na kraju posebnog iskustva koje smo prošli zajedno", navodi se u saopštenju Juventusa

2888 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je danas i zvanično potvrdio da Andrea Pirlo nije više trener tog kluba.

"Hvala ti, Andrea. To su prve riječi koje svako od nas treba da izgovori na kraju posebnog iskustva koje smo prošli zajedno", navodi se u saopštenju Juventusa.

Pirlo je prošlog ljeta zamijenio Mauricija Sarija na klupi Juventusa i osvojio je Kup Italije i italijanski Superkup.

"Prije nekoliko mjeseci Pirlo, ikona svjetskog fudbala, započeo je novu avanturu, prvu kao trener. Da bi se to uradilo potrebna je, prije svega, hrabrost, kao i svijest o svojim mogućnostima, posebno u periodu koji je nosio hiljadu poteškoća", dodaje se u saopštenju.

Klub iz Torina je naveo da je Pirlo tek počeo prve korake "onoga što će bez sumnje postati blistava trenerska karijera" i poželio je bivšem treneru sve najljepše u budućnosti.

Juventus ove sezone nije uspio da stigne do titule u Seriji A, a mjesto u Ligi šampiona obezbijedio je u posljednjem meču sezone. Po navodima nekoliko medija u Italiji, Pirlo pregovara sa Sasuolom, a takođe pišu i da je Masimilijano Alegri već potpisao četvorogodišnji ugovor sa Juventusom.

Bonus video: