Najisplativiji transferi svih vremena: Roberto Karlos, Pogba, Pantić...

Možda zato što je iz Reala, a možda i zbog činjenice da je možda i najbolje pojačanje svih vremena kada se u obzir uzme koliko je plaćen, prvi na spisku je Roberto Karlos
2 komentar(a)
roberto karlos, Foto: REUTERS
roberto karlos, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.11.2017. 17:40h

Počelo je u SAD, a sada se u gotovo cijelom svijetu obilježava “crni petak”, dan kojim počinju velika sniženja u buticima.

Madridska „Marka” je iskoristila ovaj „praznik” da se podsjeti koji su igrači u istoriji fudbala kupljeni pi bagatelnim cijenama, tj. koji su umnogostručili novac uložen u njih.

Možda zato što je iz Reala, a možda i zbog činjenice da je možda i najbolje pojačanje svih vremena kada se u obzir uzme koliko je plaćen, prvi na spisku je Roberto Karlos.

Roberto Karlos - Fabio Kapelo ga je doveo u Real na početku sezone iz Intera na 900 miliona peseta (oko 5,5 miliona eura). Utisak koji je ostavio u „blankosima” i trofeji koje je osvojio su neprocjenjivi.

Đerard Pike - Štoper Barselone je igrao za mlađe kategorije „blaugrane”, ali je 2004. otišao u Mančester junajted. Vratio se 2008. za svega pet miliona eura, a sada po Transfermarktu vrijedi 40 miliona.

Milinko Pantić - Stigao je u Atletiko kao potpuni anonimus na predlog trenera Radomira Antića za svega 75 miliona peseta (450.000 eura). Srpska veza je donijela istorijski uspjeh „kolćonerosima”, koji su u sezoni 1995/1996. uzeli duplu krunu u Španiji.

Rafael Varan - Kao jednog od najtalentovanijih štopera ga je uzeo Real Madrid za svega 10 miliona eura iz Lansa, a sada vrijedi mnogo više. Real je sjajan posao napravio i u decembru 2014. godine, kada je za svega 3,5 miliona eura kupio Marka Asensija. Po ugovoru koji je nedavno potpisao, njegova sloboda košta čak 500 miliona!

Dani Alveš - Vjerovatno najrentabilniji transfer u istoriji fudbala. Monći je legendarnog desnog beka doveo iz brazilske Baije za svega 848.000 eura, a prodao ga Barseloni 36 miliona.

Pol Pogba - Nakon početaka u Francuskoj, uzeo ga je Mančester junajted 2009. godine. Za prvi tim je debitovao 2011, a godinu kasnije je otišao bez obeštećenja u Juventus, koji ga je 2016. prodao istom tom Junajtedu za 105 miliona!

Mihael Laudrup - Potpisao je za Juventus 1985. godine, kada je došao iz Lacija, ali ga se „stara dama” odrekla, jer je kuburio sa povredama. Uzela ga je Barselona, sa kojom je osvojio prvu titulu prvaka Evrope, ali je 1994. opet kao slobodan igrač otišao pravu u Real Madrid, u čijem je dresu blistao.

Huan Mata - Bio je jedan od igrača koji je najviše obećavao u akademiji Real Madrida, ali je otišao bez centa u Valensiju. Tri godine kasnije, 2011, prodat je Čelsiju 27 miliona.

Usman Dembele - Francuski napadač je potpisao za Borusiju Dortmund ljeta 2016. za 15 miliona eura, a godinu kasnije je prešao u Barselonu za 105 miliona fiksno i još 42 korz bonuse.

Radamel Falkao - Jedan od igrača koje je Porto vinuo u zvijezde. Došao je iz River Plate 2005. za 5,5 miliona eura, a 2009. je prodat Atletiko Madridu za 40.

Andrea Pirlo - Otišao je iz Milana kao slobodan igrač, jer je Silvio Berluskoni smatrao da je prestar. U Juventusu je doživio drugu mladost i osvojio mnogo trofeja.

Kantona, Forlan, Rakitić - Erik Kantona je stigao za svega 1,2 miliona funti iz Lidsa i postao legenda Mančester junajteda. Ivan Rakitić je Sevilju košta svega 2,5 miliona eura 2011. kada je stigao iz Šalkea, a 2014, je toišao u Barselonu za 20. Sličan je i put Dijega Forlana, kojeg je Viljareal platio tri miliona Mančester junajtedu, a tri godine kasnije prodao Atletiku za 21.

Bonus video: