Totenhem želio Lopetegija, ponuda odbijena

Lopetegi je preuzeo ekipu u julu 2019. godine, a predvodio je Sevilju do četvrtog mjesta u Primeri prošle sezone i plasmana u Ligu šampiona

2596 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik fudbalskog kluba Sevilja Hose Kastro rekao je danas da je odbijena ponuda Totenhema za trenera Đulena Lopetegija.

Kastro je rekao da je Lopetegi dobio nekoliko ponuda, ali da ih nije ni saslušao, prenei je BBC.

Lopetegi je preuzeo ekipu u julu 2019. godine, a predvodio je Sevilju do četvrtog mjesta u Primeri prošle sezone i plasmana u Ligu šampiona.

"Đulen me je pozvao i rekao mi je. Neke trenere vode ekonomski faktori, ali Đulen je jasno rekao da je ovdje srećan, a čak je rekao i da bi bilo teško naći bolje mjesto za rad. Vjerovali smo i vjerujemo u njega, produžili smo ugovor na dvije godine i siguran sam da će donijeti klubu mnogo više", rekao je Kastro za radio Kadena Ser.

Totenhem traži menadžera od aprila, otkako je otpušten Žoze Murinjo, a ekipu je do kraja sezone predvodio Rajan Mejson.

Uprava londonskog kluba pregovarala je sa Konteom, ali nije postignut dogovor.

Takođe, kontaktiran je i Maurisio Poketino, koga je Murinjo zamijenio u Totenhemu, ali je uprava Pari Sen Žermena odbila pregovore.

Takođe, pominjao se i bivši trener Rome Paulo Fonseka, kao i bivši trener Fjorentine Đenaro Gatuzo, ali je Totenhem brzo odbacio tu mogućnost, posle protesta navijača zbog mogućeg dolaska italijanskog trenera.

Bonus video: