Megvajer: Svi smo zajedno u ovome - i igrači i navijači

Engleska sjutra (21 h) protiv Italije igra finale Evropskog prvenstva

3486 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Reprezentacija Engleske sjutra (21 h) protiv Italije na "Vembliju" igra prvo finale Evropskog prvenstva.

Uoči finala sa "azurima", štoper Albiona, Hari Megvajer osvrnuo se situaciju u ekipi i poručio da svi zajedno sanjaju evropsku titulu.

„Mislim da još nismo shvatili da smo u finalu. Za mene je osjećaj kao da smo na putovanju, dobijamo utakmice i ide utakmica za utakmicom, koju moramo da dobijemo. Iskustvo je sjajno, ne samo sada već u poslednje tri ili četiri godine. Od Rusije smo bili toliko razočarani u polufinalu, ali znali smo da jednostavno nismo bili spremni da obezbijedimo mesto u finalu", kazao je Megvajer.

Engleska je u polufinalu nakon produžetaka eliminisala Dansku.

"Znali smo da sa Danskom moramo da budemo mnogo fokusiraniji, mnogo spremniji i mislim da su momci pokazali sjajnu igru. Dominirali smo od početka do kraja. Važno je bilo da se oporavimo od gola koji smo primili i to pokazuje kroz šta smo prošli u poslednjih nekoliko godina" rekao je Megvajer.

U ekipi vlada veliko zajedništvo.

„Duh grupe je nevjerovatan. Bićemo rivali kada se vratimo u klubove ali kada smo zajedno onda smo velika porodica. Svi hoćemo istu stvar, da pobijedimo za našu zemlju. Govorimo o zajedništvu, ali to za mene nije samo grupa, to je cijela zemlja zaista. Osjećam da su navijači sa nama, osjećam da smo svi zajedno u ovome. Nije to samo grupa, osjećam da su to svi", zaključio je Megvajer.

Bonus video: