Lukaku - Čelsi: Žang pod pritiskom, transfer nije izvjestan

Navijači su najavili proteste, navodno i sportski sektor (Đuzepe Marota, Pjero Auzilio i Dario Baćin) ne žele da dozvole odlazak najboljeg igrača.

6782 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Romelu Lukaku u Čelsiju - za medije iz Italije i Engleske samo je pitanje trenutka kada će se Belgijanac vratiti na "Stamford bridž".

Ali, milanska "Gazeta delo sport" ide korak dalje i ističe da je predsjednik Intera Stiven Žang, jedini u klubu koji želi da proda Lukakua, sada tražio vrijeme da dodatno razmisli.

"Žang traži vrijeme da razmisli", naslov je na online izdanju "Gazete".

Žang je pod ogromnim pritiskom, iako je u dalekoj Kini u ovom trenutku.

Navijači su najavili proteste, navodno i sportski sektor (Đuzepe Marota, Pjero Auzilio i Dario Baćin) ne žele da dozvole odlazak najboljeg igrača.

"Korijere dela sera" prenosi da njih trojica razmišljaju i da podnesu ostavke u slučaju da se transfer realizuje, a situacijom nije zadovoljan ni novi trener Simone Inzagi.

Ali, Žangova je posljednja.

Navodno, jedina ponuda koja je stigla na adresu Intera od Čelsija iznosi 100 miliona eura plus Markos Alonso, ali se spekuliše da bi "plavci" za Big Roma dali i 120-130 miliona.

Takva ponuda se danas, pogotovo u vrijeme pandemije, teško odbija, ali Žang sada želi da dobro razmotri sve opcije, tvrdi "Gazeta delo sport".

Jer, odlazak Lukakua je na sportskom planu ravan katastrofi za "crno-plave", nakon što je otišao i trener Antonio Konte, a za njim i desni bek Ašraf Hakimi (Pari Sen Žermen).

Problem je i što Inter ne bi mogao sav novac od prodaje belgijskog golgetera da usmjeri na pojačanja, već bi - u najboljem slučaju - uložio trećinu tog novca.

Zato se kao zamjena za Lukakua pominje Duvan Sapata (Atalanta), kao i Davide Beloti iz Torina.

Ono što Žanga "vuče" ka prodaji Lukakua je finansijska situacija u klubu.

Poznato je da njegova kompanija Suning ne može da izvlači novac iz Kine kako bi ulagala, a Inter je već u dugovima jer je nedavno uzeo kredit od skoro 250 miliona eura koji mora da vrati u roku od tri godine.

Ako zakasni s isplatom, Suning, kao većinski vlasnik, izgubio bi kontrolu nad Interom.

Odlazak Hakimija za skoro 70 miliona, pa Lukakua za preko 100 - definitivno bi Žangu pomogao da riješi krizu i izađe na tržište da proda Inter.

Zimus je odbio ponudu od 850 miliona eura, navodno je spreman da se odrekne milanskog velikana za milijardu...

Ako bi se Žang predomislio i sačuvao Lukakua, onda bi se ponovila situacija iz januara 2014.

Prije sedam i po godina su, naime, navijači napravili pritisak i spriječili tadašnjeg predsjednika Erika Tohira da napravi razmjenu sa Juventusom po kojoj bi Intera dobio crnogorskog bivšeg asa Mirka Vučinića, a "stara dama" Fredija Guarina...

Bonus video: