Rim 36 godina nije vidio ovakvu "izdaju": Pedro promijenio istoriju

Koliko je rijedak slučaj da dođe do direktnog prelaska iz jednog u drugi rimski klub dovoljno govori podatak da se prethodni put to dogodilo još prije 36 godina, kada je golman Astutillo Malgoljo takođe iz Rome došao u Lacio

16803 pregleda 4 komentar(a)
Pedro sa šalom Lacija, Foto: SS Lazio
Pedro sa šalom Lacija, Foto: SS Lazio

Španski krilni napadač Pedro Rodriges je prešao iz Rome u Lacio, čime je napravio jednu od najvećih izdaja u svijetu fudbala.

Rivalstvo i animozitet dva kluba iz "vječnog grada" je ogromno, to što je napravio Španac navijači Rome nikada mu neće oprostiti, a tek će se vidjeti kako će ga dočekati "tifozi" Lacija.

Koliko je rijedak slučaj da dođe do direktnog prelaska iz jednog u drugi rimski klub dovoljno govori podatak da se prethodni put to dogodilo još prije 36 godina, kada je golman Astutillo Malgoljo takođe iz Rome došao u Lacio.

Kasnije su Anđelo Peruci, Roberto Muci, Aleksandar Kolarov, Siniša Mihajlović i Dijego Fuzer igrali za oba kluba iz Rima, ali njihovi transferi nisu bili direktni.

Mihajlović je, recimo, igrao u Sampdoriji prije Lacija, Kolarov u Sitiju prije Rome, Peruci u Juventusu i Interu prije nego što je stao na gol Lacija...

Pedro je proveo prošlu sezonu u Romi, odigrao 27 mečeva i upisao pet golova.

Bonus video: