Boljevićev Alaškert pao na "Ajbroksu", Olimpijakos vidi grupnu fazu LE

Jermeni na poluvremenu imali 0:0 i igrača više, Džerardov Rendžers na kraju slavio 1:0

5336 pregleda 0 komentar(a)
Stiven Džerard, trener Rendžersa, Foto: Reuters
Stiven Džerard, trener Rendžersa, Foto: Reuters

Osam prvih mečeva kvalifikacija za Ligu Evrope igrano je večeras, uz mečeve Zvezda - Kluž 4:0 i Seltik AZ Alkmar (2:0) koji su bili na programu u utorak.

Jermenski Alaškert, za koji nastupa nekadašnji defanzivac Budućnosti Dejan Boljević, izgubio je 1:0 od Rendžersa na glazgovskom "Ajbroks parku", iako je cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem više.

Lundstram je, naime, dobio crveni karton u 43. minutu, ali je Morelos u 67. donio važnu pobjedu timu Stivena Džerarda pred revanš u Jermeniji.

Boljević je igrao svih 90 minuta, dobio je žuti karton.

Olimpijakos je blizu grupne faze Lige Evrope, nakon domaće pobjede nad Slovanom iz Bratislave (3:0).

Fenerbahče je u Istanbulu golom Gumuskaje u 65. minutu slomio otpor Helsinkija (1:0), "dželata" Budućnosti iz kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je austrijski Šturm tukao slovenačku Muru u Murskoj Soboti - 3:1.

Rapid je u Beču pobijedio ukrajinsku Zarju sa 3:0, Galatasaraj je protiv Randersa u Danskoj igrao 1:1, Slavija je u Pragu dva puta gubila i na kraju izvukla remi protiv Legije iz Varšave (2:2), dok je Omonija na Kirpu bila prejaka za Antverpen (4:2).

Liga Evrope ove sezone se igra po novom sistemu, broj učesnika je smanjen sa 48 na 32, a ekipe koje budu eliminisane u ovoj rundi kvalifikacija za LE igraće u grupnoj fazi Lige konferencija.

Bonus video: