Najbolji marketinški potez godine: Ajaks i Bob Marli

Treća garnitura je, naime, posvećena kultnom Bobu Marliju, rege-legendi, tako što su na poleđini dresa ušivene tri ptičice, a obodi rukava su u boji zastave Jamajke

4835 pregleda 140 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Ajax
Foto: Ajax

Zvanična internet stranica Ajaksa je "srušena" za samo nekoliko sati, nakon što je klub iz Amsterdama promovisao treću garnituru dresova za narednu sezonu.

Razlog - potražnja je bila tolika, da su on-line narudžbe zatrpale sajt, koji nije projektovan da izdrži toliku potražnju.

U čemu je tajna?

Treća garnitura je, naime, posvećena kultnom Bobu Marliju, rege-legendi, tako što su na poleđini dresa ušivene tri ptičice, a obodi rukava i ramena su u boji zastave Jamajke.

Vanvremenski hit "Three little birds" je nezvanična himna navijača Ajaksa, koja odjekuje Johan Krojf arenom uoči svakog meča.

Prije dvije godine sin Boba Marlija - Kimani, bio je gost u Amsterdamu i sa publikom je pjevao jedno od brojnih remek-djela kralja regea.

A ideja Ajaksa i Adidasa da dresove posvete velikom muzičaru mogao bi da bude proglašen za najbolji marketinški potez godine.

Bonus video: