Jovetić: Svidio mi se projekat Herte, Crnu Goru očekuju teška gostovanja, ali nema predaje unaprijed

Jovetić ovog ljeta stigao u Bundesligu i postao treći fudbaler, koji je igrao u svim "ligama petice"

17749 pregleda 90 reakcija 10 komentar(a)
Jovetić, Foto: herthabsc.com
Jovetić, Foto: herthabsc.com

Dolaskom u Hertu ovog ljeta, Stevan Jovetić postao je treći fudbaler, koji je zaigrao u svim "ligama petice".

Jovetić je u Berlin došao iz Monaka nakon isteka ugovora, a već u prvom nastupu, u prijateljskom meču protiv Liverpula odigrao je sjajan meč i postigao dva gola.

Sjajan debi nekadašnji igrač Partizana, Fiorentine, Intera, Mančester sitija, Sevilje i Monaka imao je i u Bundesligi. U prvom kolu, na gostovanju Kelnu zatresao je mrežu nakon samo šest minuta. Time je postao tek drugi fudbaler u istoriji koji se upisao u strijelce u svih pet najjačih evropskih liga.

U razgovoru za Al Džaziru Balkan Jovetić je kazao da je izabrao Hertru , jer je mu se svidio projekat, koji mu je predstavio sportski direktor kluba, Fredi Bobić.

"Odlučio sam se za Hertu, jer je to dobar klub sa bogatom istorijom, odličnim stadionom i navijačima. Pričao sam sa Fredijem Bobićem, koji mi je predstavio klupski projekat u narednih par godina, što mi se svidjelo. Razgovarao sam takođe sa fudbalerima koji su igrali u njemačkoj ligi i isto su mi rekli sva najbolje o Herti. Tako sam odlučio da dođem i kompletiram igranje u svih pet najjačih liga u Evropi", kazao je Jovetić za Al Džaziru.

Herta je loše startovala u Bundesligi i upisala oba poraza.

"Vjerujem u sebe i ekipu. Mislim da imamo kvalitetan tim i da ćemo imati dobru sezonu", smatra Jovetić.

Kristijan Poulsen, Florin Radučuju i Stevan Jovetić - zajedničko im je igranje u svim "ligama petice".

"U svakom klubu dosad sam imao predivnih trenutaka, tako da mi nije lako nekoga posebno izdvojiti. Možda mi se naviše svidio stil fudbala u Italiji i Španiji", rekao je Jovetić

Reprezentaciju Crne Gore u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, "Hrabri sokoli" 1. septembra gostuju Turskoj, tri dana kasnije Holandiji, a onda 7. septembra dočekuju Letoniju. Tim Miodraga Radulovića ima šest bodova nakon tri utakmice.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatima Crne Gore sa šest bodova iz tri utakmice. Iskreno, žalim za remijem protiv Norveške, jer mislim da smo ga zaslužili. Ali, šta je, tu je, ima još mnogo da se igra, pa se nadam dobrim rezultatima u daljem toku kvalifikacija. Očekuju nas sigurno teška gostovanja kod Turske i Holandije, selekcija koju su učestvovale na nedavnom Euru. Oni su favoriti, ali nećemo se predati unaprijed i tražićemo našu šansu. Dobili smo Letoniju 2:1 na startu u gostima i uvjeren sam da ćemo protiv nje opet osvojiti tri boda", ocijenio je Jovetić.

Crna Gora je prethodno izdanje Lige nacija završila uspješno i iz C lige plasirala se u B ligu. U grupi je osvojeno prvo mjesto ispred Luksemburga, Azerbejdžana i Kipra.

"Očekivao sam plasman Crne Gore u ovaj rang takmičenja. Mislim da smo bili najkvalitetniji tim i to smo pokazali", rekao je Jovetić u intervjuu za Al Džaziru.

Bonus video: