Juventus - surova realnost bez Ronalda

Juventus očajno otvorio sezonu - osvojio je samo dva boda u četiri kola, postigao ukupno četiri gola i to sve u prvim poluvremenima

6857 pregleda 4 komentar(a)
Paulo Dibala je do sada postigao samo jedan gol, Foto: Reuters
Paulo Dibala je do sada postigao samo jedan gol, Foto: Reuters

Sve što je ljetos radio Juventus, ili bolje reći šta nije uradio, kao da dolazi na naplatu na startu sezone u Seriji A. Vjerovalo se da je povratak Maksa Alegrija na klupu ono što najviše treba Juveu, ali ni on nema čarobni štapić...

”Stara dama” je u sezonu ušla slabija za Kristijana Ronalda i upravo u odlasku Portugalca se na neki način oslikava nemoć kluba, prije svega finansijska nakon što mu je pandemija koronavirusa poremetila sve planove.

Juve je jedva dočekao da se oslobodi Ronalda (Mančester junajted ga je platio 15 miliona) samo kako bi rasteretio budžet, a oni koji su mislili da će tim igrati bolje i lepršavije bez Portugalca - u samo nekoliko utakmica ove sezone su surovo demantovani. Isti Alegri, koji je i u prvom mandatu na klupi imao čudan odnos sa CR7 iako mu je ovaj svojim golovima direktno donio Skudeto. Činjenica je da Juve bez Ronalda ne samo da teško daje golove, već teško uopšte i ulazi u šanse.

Ukupno tri pojačanja je Juventus doveo ljetos. Stigao je vezista Manuel Lokateli iz Sasuola kao najveća investicija, novajlije su i napadači Kajo Žorž i Mojze Ken. To očigledno nije dovoljno, pa je pitanje koliko i Alegri može da izvuče iz ove ekipe.

NAJGORI START SEZONE U 60 GODINA

Velikan iz Torina je u prva četiri kola u Seriji A upisao samo dva boda, postigao je ukupno četiri gola (Paulo Dibala, Huan Kvadrado i dva Alvaro Morata), sve u prvim poluvremenima. U tri od četiri meča je vodio, nijednom nije sačuvao prednost... Ovo mu je najgori start sezone u posljednjih 60 godina.

Tek četvrti put u istoriji Juve nema trijumf nakon četiri runde u prvenstvu. Posljednji put se to dogodilo u sezoni 1961/1962, koju je ekipa u konkurenciji 18 timova završila na 13. mjestu.

Juve je preksinoć remizirao s Milanom kod kuće (1:1). Rano je poveo golom Morate, a onda je posljednjih desetak minuta jedva sačuvao remi.

- Ja preuzimam odgovornost za ovaj remi. Pogriješio sam s izmjenama, trebalo je da uvedem igrače koji žele da brane svoj gol i da “zaključam” utakmicu. Nisam to uradio - rekao je Alegri.

NAJGORI NIZ U NAJJAČIM LIGAMA

I dočekao je kritike. Između ostalog i zbog toga što mu je Matajs de Liht bio na klupi, kao i što je Federiko Kjeza ušao tek dvadesetak minuta prije kraja. Juventus je u 18. meču zaredom u šampionatu primio makar gol, taj učinak nema niko u najjačim evropskim ligama, a Juventus je bio gori samo 2010. godine (19) i daleke 1955. kada je 21 utakmicu u nizu dozvolio da mu se mreža trese. Dakle, kada se gleda istorija - ova sezona ne miriše na dobro za Alegrija i “bjankonere”.

- Moj pogled na ovaj Juve je isti kao i prije meča s Milanom. Znam da je za sve potrebno vrijeme i moramo da se adaptiramo na razne situacije na terenu. Kada se branimo - to mora da bude kao da nam život od toga zavisi. U derbiju to nismo tako shvatili - dodao je Alegri.

Prvi novi ispit je sjutra kada “stara dama” gostuje Speciji...

Bonus video: