Suares srušio Barselonu i "telefonirao" Kumanu

Stefan Savić je odigrao još jednu stabilnu utakmicu u centralnom dijelu Atletikove odbrane

17762 pregleda 56 reakcija 10 komentar(a)
Suares nakon gola Barseloni, Foto: Reuters
Suares nakon gola Barseloni, Foto: Reuters

"Kuman me nazvao telefonom i rekao mi da na računa na mene".

U septembru prošle godine Luis Suares je otkrio na koji način se rastao od Barselone, plakao je na oproštajnoj konferenciji za medije prije odlaska u Atletiko.

Večeras je servirao osvetu Holanđaninu - upisao je asistenciju i gol u pobjedi "kolćonerosa" nad posrnulom Barsom 2:0, da bi nakon što je pogodio mrežu svog bivšeg kluba prvo je sklopio ruke i "zamolio" za oproštaj, a zatim pogledao prema svečanoj loži, gdje je sjedio suspendovani Ronald Kuman, i simulirao telefonski poziv.

Poruka više nego jasna...

Atletiko je u derbiju koristio sve slabosti Barselone u svakom dijelu tima, loše postavljanje u odbrani, sporu igru sa loptom u posjedu, nedostatak pravog i konkretnog napadača, baš kakav je Suares.

Urugvajac je u 23. minutu namjestio gol koji je postigao Toma Lemar, da bi 20-ak minuta kasnije uloge bile promijenjene - Francuz je iz munjevite akcije pronašao usamljenog Suaresa, koji u takvim situacijama ne griješi...

Stat
foto: Sofascore

Prednost Atletika nijednog momenta nije bila ugrožena, iako je Barsa u drugom poluvremenu imala inicijativu, ali iz koje je stvorena samo jedna opasna situacija pred golom domaćina, kada je Oblak zaustavio šut Kutinja.

Stefan Savić je odigrao još jednu stabilnu utakmicu u centralnom dijelu Atletikove odbrane.

stat
foto: Sofascore

Atletiko je došao do 17. boda, koliko ima i Real uz meč manje, a Barsa, nakon prvog poraza u La Ligi, ostala na 12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: