Vukčević je ove sezone vodio Petrovac, večeras je adut Podgorice

Petrovac večeras dočekuje pretposljednju Podgoricu. Na klupi gostiju je trener koji je ove sezone već vodio domaći sasta

3020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Telekom 1. CFL nastavlja se večeras, nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacije.

Jedanaestu rundu otvara duel Petrovca i Podgorice pod Malim brdom (18 h).

Obje ekipe vezale su nekoliko mečeva bez pobjede (Petrovac tri, Podgorica četiri) i večerašnji meč prilika je da neko od rivala prekine negativan niz.

Gosti su, međutim, u mnogo složenijoj situaciji, u 10 kola osvojili su svega pet bodova, nalaze se na pretposljednjem mjestu i još nemaju pobjedu otkada je ekipu preuzeo trener Nenad Vukčević (četiri utakmice).

Vukčević bi, međutim, mogao večeras da bude i najveći adut tima sa “DG arene”, jer je početkom ove i cijele prošle sezone sjedio na klupi Petrovca, pa je jasno da mnogo dobro poznaje rivala.

”Dobro poznajem Petrovac i očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Spremili smo se, vjerujem da smo dobro radili u protekloj prvenstvenoj pauzi, a i ja sam imao više vremena da se detaljno upoznam sa ekipom. I igrači su imali vremena da još više shvate šta tražim od njih. Nadam se da će sve to uticati na bolje rezultate, počevši od danas”, istakao je Nenad Vukčević.

Petrovac je odlično krenuo, bio je i u evropskoj zoni na tabeli, ali su samo dva osvojena boda na posljedna tri meča uslovili pad na petu poziciju. Duel sa Podgoricom zato je mnogo važan za Petrovčane i mogao bi da odredi u kojem će pravcu ići ostatak jesenje polusezone.

”Prijala nam je pauza, vjerujem i našem protivniku. Oni su dobra ekipa, imaju dobre igrače i ne smije da nas zavara njihovo pretposljednje mjesto. Mi, sa druge strane, igramo na domaćem terenu, pobjeda se nameće i pokušaćemo da iskoristimo naše prednosti”, napominje Petar Vukčević, iskusni vezista Petrovca.

Jedanaesta runda nastavlja se u subotu duelima Sutjeska - Zeta i Dečić - Jezero, a završava u nedjelju okršajima Iskra - Rudar i Mornar - Budućnost.

Bonus video: