Roma "zaleđena" u Norveškoj - šest šamara za Murinja i najteži poraz u karijeri

"Vučica" je u 3. kolu Lige konferencija izgubila u Norveškoj sa nestvarnih 6:1, a trofejni trener je doživio najteži evropski poraz ikada

7603 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Hladnoća? Vjetar? Vještačka podloga? Koga briga, hajde da igramo i podarimo ljudima ono što najviše vole, fudbal... 400 navijača Rome je doputovalo, to je ljubav".

Poruka Žozea Murinja na Instagramu uoči gostovanja Bodo-Glimtu, na granici artičkog kruga, trebao je da bude poziv fudbalerima Rome, ali dogodilo se sasvim suprotno.

"Vučica" je u 3. kolu Lige konferencija izgubila u Norveškoj sa nestvarnih 6:1, a trofejni trener je doživio najteži evropski poraz ikada!

Šta više, Murinjo nikada do sada u trenerskoj karijeri, koja traje preko dvije decenije, nije primio šest golova na jednoj utakmici.

Roma je druga u grupi u trećem po rejtingu evropskom takmičenju, prolaz vjerovatno nije upitan, u narednom kolu vodeći Bodo dolazi u Rim, ali to je sada u drugom planu - kako se osjećalo 400 navijača rimskog kluba koje je Murinjo spominjao?

Na poluvremenu je bilo 2:1 za domaće, Portugalac je u nastavku uveo "tešku artiljeriju" u vidu Pelegrinija, Ejbrahama, Mhitarjana..., ali umjesto preokreta stigao je totalni potop.

Roma jeste u prošlosti imala ovakve evropske poraze, ali od koga - od Mančester junajteda, Bajern Minhena, Barselone...

Užasna uvertira za nedjeljni "derbi sunca" u Seriji A, okršaj Rome sa vodećim Napolijem na "Olimpiku".

U Ligi konferencija, poraz je doživio i drugi velikan u ovom takmičenju - Totenhem, ali mnogo "blaži", 1:0 od Vitesea u Holandiji.

Vešovićev Karabag je u derbiju istoka preokrenuo protiv Kosovićevog Kairata - 2:1.

Kosović je za Kazahstance zamijenjen u 72. minutu, Vešović je za Azerbejdžance ušao u 86, a tek što je zakoračio na teren - stigao je gol Husejnova za pobjedu.

Karabag nakon tri kola ima sedam bodova, Kairat samo jedan.

Dejan Boljević, još jedan crnogorski fudbaler u Ligi konferencija, igrao je svih 90 minuta u domaćem porazu jermenskog Alaškerta od austrijskog LASK-a, dok je Staniša Mandić igrao posljednjih 20 minuta za Muru, koja je u Murskoj Soboti izgubila od Rena 2:1.

Još jedan zanimljiv rezultat - u duelu HJK Helsinkija, "dželata" Budućnosti na evropskoj sceni, i Makabija iz Tel Aviva koji je mnogo teže eliminisao Sutjesku, slavili su Izraelci u Finskoj - čak sa 5:0...

Bonus video: