I brojke i magija: Čudesno je šta radi Portugalac u 37. godini

Ronaldo popravio rekord po broju golova u Ligi šampiona, postao najstariji igrač u eliti koji je dao dva gola na jednom meču, ali i u jednoj kategoriji pretekao svog trenera, Ole Gunara Solskjera

9746 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo nastavlja da pomjera granice, širi magiju i postavlja rekorde, a nastavlja da spasava i svog trenera Ole Gunara Solskjera, kojeg je večeras - prevazišao po broju pogodaka u crvenom dresu!

Portugalac je, naime, golčinom u nadoknadi donio veliki bod svom timu protiv Atalante u Bergamu (2:2), što je bio njegov 127. pogodak u dresu Mančester junajteda, na 303 utakmice.

Solskjer je postigao 126, a odigrao je više mečeva (366).

Ronaldo je i 139. golom u Ligi šampiona popravio rekord na vječnoj listi najboljih strijelaca elitnog evropskog takmičenja, gdje Lionelu Mesiju "bježi" 16 pogodaka.

CR7 je i večeras u Bergamu sa 36 godina i 270 dana postao najstariji igrač koji je postigao dva gola na jednom meču Lige šampiona.

Osim toga, postao je prvi igrač Mančester junajteda još od Ruda van Nistelroja koji je davao golove na četiri meča Lige šampiona zaredom.

Ronaldo je dao jedan gol Jang Bojsu, jedan Viljarealu i tri Atalanti na dvije utakmice - direktno je "đavolima" donio svih sedam bodova u LŠ ove sezone.

Bonus video: