Vešović: Trebalo bi da smo više svjesni naših kvaliteta, mislim da imamo previše respekta

„Imamo sada i mlađih igrača, proširen je krug reprezentativaca. Želimo da odigramo dobro Ligu nacija, pa da pokušamo da u kvalifikacijama za Euro napravimo iskorak”, rekao je Marko Vešović

5525 pregleda 6 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Savo Prelević
Marko Vešović, Foto: Savo Prelević

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru, fudbaleri Crne Gore završavaju sjutra protiv Turske (20.45).

Gostima je pobjeda neophodna za baraž, „sokolima” meč nije rezultatski značajan, ali žele da zakinu još jednog favorita, kao Holandiju prije dvije noći.

U konkurenciji za meč sa Turcima biće Marko Vešović, koji protiv „lala” nije igrao zbog suspenzije.

„Žao mi je što nisam igrao protiv Holandije. Bila je to velika utakmica i noć za pamćenje, značajan da se vrati vjera u reprezentaciju i da pokažemo da možemo”, rekao je igrač azerbejdžanskog Karabaga.

Crna Gora je protiv Turske u gostima izvukla bod sjajnim pogotkom Rista Radunovića u sudijskoj nadoknadi, a u duelu sa Holanđanima nadoknadila dva gola minusa golovima Ilije Vukotića u 82. i Nikole Vujnovića u 86. minutu.

„Velika je stvar što smo se vratili i protiv Holandije i Turske, to je znak da rastemo, da smo bolji. Imamo i mlade igrače. Osjećamo da smo mogli mnogo više, žao nam je što se ovako završilo, iako je grupa bila veoma teška”, ističe Vešović.

Cilj protiv Turske je da se ne izgubi.

„Želimo da završimo godinu kako treba. Želja i volja su uvijek velike”.

Crna Gora je četvrta u grupi, a Vešović smatra da je zaslužila više i da bi bilo drugačije da uvijek nije bilo problema sa povredama, ograničenjima u putovanju, pozitivnih testova na koronavirus...

„Nismo zadovoljni rezultatima, jer osjećamo da smo napravili pomak. Nismo odigrali meč u najjačem sastavu i mislim da bi u sljedećim kvalifikacijama trebalo da tražimo šansu za iskorak. Treba da smo svjesni kvaliteta, a mislim da ulazimo sa previše respekta. Ne mislim da bi trebalo potcjenjujemo ikoga, ali da vjerujemo u sebe”.

„Sokoli” će igrati B Ligu nacija, što će biti prilika da ekipa napreduje pred kvalifikacije za Euro.

„Imamo sada i mlađih igrača, proširen je krug reprezentativaca. Želimo da odigramo dobro Ligu nacija, pa da pokušamo da u kvalifikacijama za Euro napravimo taj iskorak”, zaključio je Vešović.

Bonus video: