CFL po ubrzanom ritmu: Kolo u srijedu - lider gostuje Petrovcu, Budućnost u Bijelom Polju sa Jezerom

Dečić gostuje Mornaru, Iskra gostuje Podgorici, a Zeta je domaćin Rudaru

2967 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Do kraja jesenje polusezone u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi ostala su još tri kola.

Igra se po ubrzanom ritmu - 17. runda je na programu u srijedu, 18. u nedjelju, a 19. narednog četvrtka.

Derbi 17. kola je pod Malim brdom, gdje će Petrovac (17 h) dočekati Sutjesku. Petrovčani su, uz Dečić, jedina ekipa, koja je iz Nikšića u dosadašnjem dijelu sezone uzela makar bod (meč u 8. kolu završen 0:0), pa će i u sjutrašnjem duelu pokušati da iznenadi favorizovanog protivnika i učvrsti se u gornjem dijelu tabele.

Sa druge strane, Sutjeska bi sjutra mogla da ovjeri jesenju titulu. Motiva Nikšićanima ne fali, imaju samo jedan poraz i žele u stilu da završe prvi dio šampionata.

Kiks Sutjeske priželjkuju Budućnost, Dečić, ali i Iskra, koja ima meč manje, budući da je utakmica protiv Mornara prethodne sedmice prekinuta zbog jake kiše.

Budućnost protiv Jezera u Bijelom Polju (13 h) otvara 17. kolo. Tim Aleksandra Nedovića je u 8. rundi šokantno poražen od ekipe iz Plava, potom je revanš uslijedio u Kupu (pobjeda podgoričkih "plavih" 3:1), a sjutra će aktuelni šampion pokušati da upiše novi trijumf i prekine niz od tri meča bez pobjede u Telekom 1. CFL.

Dečić gostuje Mornaru, koji sa novim trenerom, Andrijom Delibašićem još nema pobjedu u prvenstvu, Iskra gostuje Podgorici, a Zeta je domaćin Rudaru.

PAROVI

Jezero - Budućnost (13 h)

Zeta - Rudar (14)

Podgorica - Iskra (15)

Mornar - Dečić (16)

Petrovac - Sutjeska (17)

Bonus video: