Petrovac srušio lidera i oživio prvenstvo, Budućnost slavila u emotivnom meču u Bijelom Polju, pobjeda Dečića u Baru

Nakon današnjeg poraza Sutjeske, Budućnost i Dečić imaju osam bodova manje od lidera. Zeta u 17. kolu stigla do prve pobjede u Telekom 1. CFL

43109 pregleda 26 komentar(a)
Sutjeska se loše provela pod Malim brdom, Foto: FSCG
Sutjeska se loše provela pod Malim brdom, Foto: FSCG
Ažurirano: 01.12.2021. 21:40h

Sutjeska je u rezultatskoj krizi - lider Telekom Prve crnogorske fudbalske lige izgubio je danas u 17. kolu na gostovanju Petrovcu 3:0 i vezao četvrti meč bez pobjede u šampionatu.

Kiksu Sutjeske obradovali su se Budućnost i Dečić, koji su nakon današnjih pobjeda nad Jezerom (2:1) u Bijelom Polju, odnosno Mornarom (2:1) u Baru smanjili zaostatak za liderom na osam bodova.

A Petrovčani su danas odigrali odličan meč i još jednom pokazali zašto su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

Sa meča pod Malim brdom
Sa meča pod Malim brdomfoto: FSCG

Na startu utakmice prve šanse imali su gosti - Aleksa Marušić u 3. i Darko Nikač tri minuta kasnije bili su neprecizni, da bi na drugoj strani Marko Miličković pogodio prečku u 13. minutu.

I onda pet minuta kasnije prvi gol na utakmici - Abdel Osmanović je centrirao lopta se odbila od Miličkovića i došla do Balše Boričića, koji je zatresao mrežu.

Kontrolisali su u tim momentima domaći situaciju na terenu, gosti zaprijetili preko Dušana Vukovića, a u završnici prvog poluvremena primili drugi gol. Aleksandar Vlahović je u šesnaestercu oborio Boričića, a penal je realizovao Adnan Bašić.

Na startu 2. dijela trener Sutjeske, Milija Savović, u želi da njegova ekipa brzo dođe do gola, uveo je u igru Vladimira Jovovića. Ali, već nakon sedam minuta igre u nastavku Nikšićani su primili treći pogodak. Strijelac je bio Miličković, koji je nastavio golgetersku seriju, a Petrovčani sa sjajnim igrama ove jeseni.

Sutjeska je u 2. poluvremenu pokušavala preko Marka Matanovića, Augusta, Boža Markovića, Igora Pajovića i Milivoja Raičevića, ali se rezultat nije mijenjao.

Fudbalski dan otvoren je pobjedom Budućnosti nad Jezerom 2:1.

Bio je to emotivan meč za oba rivala - sastali su se prvi i posljednji klub u kome je igrao Mirza Đurđević, mladi fudbaler koji je tragično nastradao u saobraćajnom udesu.

Budućnost je golovima mladića Mijovića i Đukanovića povela 2:0 za samo 19 minuta, domaćin smanjio preko Đurkovića, pokušao da dođe i do boda protiv oslabljenog šampiona, na čijem je golu nekoliko dobrih reakcija imao golman Pavličić.

Dečić je nakon preokreta savladao Mornar u Baru (2:1).

Domaći su bili bolji u 1. poluvremenu, a do vođstva su stigli preko Ognjena Rolovića u 23. minutu.

Dečić je izjednačio u 62. minutu, preko Ilira Camaja. Asistent kod ovog pogotka bio je Draško Božović, koji je nakon lopte Kristijana Vulaja sjajnom fintom prevario dvojicu igrača i asistirao Vulaju.

Tuzani su preokrenuli 15 minuta kasnije. Andrija Kaluđerović je u šesnaestercu oborio Džonatana Drešaja, a arbitar Vojin Vojinović dosudio penal za goste. Siguran sa penala bio je Vulaj.

Do kraja meča dosuđen je još jedan penal za goste, ali je Draško Božović bio neprecizan. Bila je to sjajna odbrana golmana Barana, Stojana Vukčevića.

Inače, nakon izjednačujućeg pogotka Dečića, trener Mornara, Andrija Delibašić dobio je crveni karton zbog protesta.

Dečić je nakon današnjeg meča produžio niz na 11 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, dok Mornar devet mečeva ne zna za pobjedu.

Prvu pobjedu u šampionatu ostvarila je Zeta, koja je danas u Golubovcima savladala Rudar 2:0.

Tim Dragoljuba Đuričića bio je bolji rival, a oba pogotka postigao je Ivan Vukčević, u 53. i 82. minutu.

Ivan Vukčević
Ivan Vukčevićfoto: Savo Prelević

Vukčević je prvi gol postigao sa dvadesetak metara nakon duge lopte Milana Roganovića, dok je drugom golu prethodila sjajna timska akcija. Nemanja Đurović je sjajno driblao, pronašao Marka Burzanovića, koji je na drugoj stativi asistirao danas raspoloženom Vukčeviću.

Rudar je bio bezopasan, Pljevljaci nijesu imali ozbiljniju šansu, pa su, nakon poraza od Podgorice u prethodnom kolu, izgubili još jedan meč. Na klupi Rudara danas je sjedio Rade Petrović, koji je juče preuzeo ekipu.

Zeta
foto: Savo Prelević

Zeta se ovim trijumfom u potpunosti uključila u borbu za opstanak. Golubovčani su posljednji sa 10 bodova, ali sada imaju samo bod manje od Jezera, koje je na 9. poziciji.

Utakmica Podgorice i Iskre završena je bez golova. Loš fudbal viđen je na "DG areni", sa po jednom šansom na obje strane u razmaku od nekoliko sekundi. Na samom početku drugog poluvremena pokušao je fudbaler Iskre, Balša Sekulić, ali je njegov udarac odbranio golman Podgorice Nikola Ivezić, da bi na drugoj strani sjajnu šansu imao Luka Maraš, ali je šutirao pored gola.

13.00

JEZERO - BUDUĆNOST 1:2 kraj

Nikola Đurković 63 - Lazar Mijović 2, Viktor Đukanović 19.

14.00

ZETA - RUDAR 2:0 kraj

Ivan Vukčević 53. 82.

15.00

PODGORICA - ISKRA 0:0 kraj

16.00

MORNAR - DEČIĆ 1:2 kraj

Ognjen Rolović 23 - Ilir Camaj 62, Kristijan Vulaj, iz penala, 77.

Andrija Delibašić, trener Mornara dobio je crveni karton u 63. minutu.

Draško Božović (Dečić) promašio penal u 84. minutu.

17.00

PETROVAC - SUTJESKA 3:0 kraj

Balša Boričić 18, Adnan Bašić 45. iz penala, Marko Miličković 52.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: