Jovetić je klasa, vratio se Marušić

Napadač Herte dvostruki strijelac u remiju sa Štutgartom, pogađali Dino Islamović i Vukan Savićević, povratak na teren oporavljenih od koronavirusa

10501 pregleda 3 komentar(a)
Jovetić je donio bod Herti na gostovanju Štutgartu, Foto: Hertha BSC
Jovetić je donio bod Herti na gostovanju Štutgartu, Foto: Hertha BSC

Stevan Jovetić je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. U remiju Herte i Štutgarta (2:2) Jovetić je postigao oba pogotka za tim iz Berlina, pa ga je Sofascore ocijenio sa 8,6.

Jovetić je na blistao na “Mercedes areni”, a prvi pogodak je bio spektakularan. Pet minuta prije kraja 1. poluvremena Herta je gubila 2:0, a onda je Jo-Jo izveo magiju - uzeo je loptu na sredini terena, ušao u šesnaesterac i efektno je plasirao iza leđa golmana Milera.

Drugi gol djelo je timske akcije, koju je četvrtim pogotkom u Bundesligi krunisao kapiten “hrabrih sokola”. Jovetić je najbolji strijelac Herte u Bundesligi – postigao je gol i protiv Kelna i Bajera.

- Kada se sve sabere, zadovoljan sam kako smo igrali. Pokazali smo karakter, vratili se nakon 0:2 i uzeli bod. Željeli smo pobjedu, ali poslije svega i bod je dobar - rekao je Jovetić.

Herta je pet kola bez pobjede i nalazi se na 14. mjestu na tabeli sa dva boda više o Augsburga, koji je u opasnoj zoni.

Naši
foto: Sofascore

Na drugom mjestu najboljih crnogorskih internacionalaca je vezista Rubina Sead Hakšabanović (8,3). Ekipa iz Kazanja je izgubila na gostovanju Nižnjem (2:1), a Hakšabanović je bio jedan od najboljih u poraženoj ekipi. U ruskoj Premijer ligi je odigrano 17 kola, Rubin je 10. na tabeli.

U norveškom šampionatu je odigrano pretposljednje kolo, a Dino Islamović je bio strijelac u pobjedi Rozenborga na gostovanju Stabeku 3:1. Islamović, koji je u martu posljednji put obukao dres Crne Gore, postigao je gol za 2:0 u 60. minutu. Bio je to njegov peti pogodak u ligi, a Sofascore ga je ocijenio sa 7,7...

U listu strijelaca se prethodnog vikenda upisao i fudbaler turskog Samsunspora - Vukan Savićević (7,5). On je postigao vodeći gol na utakmici protiv Altinordua, a Samsunspor je slavio 2:0 i stigao do druge uzastopne pobjede, treće na posljednja četiri susreta.

Na teren se poslije pauze izazvane koronavirusom vratio Adam Marušić. Lijevi bek je u pobjedi Lacija nad Sampdorijom (3:1) na terenu proveo 90 minuta, pa je ocijenjen sa 7,1. Poput Marušića, prve minute nakon oporavka od koronavirusa upisao je i napadač Sporting Hihona Uroš Đurđević. On je ušao u igru u 62. minutu, a Sporting je izgubio na gostovanju Las Palmasu (1:0). Tim iz Hihona na posljednjih devet mečeva ima dva remija i sedam poraza, pa se nalazi na 15. mjestu sa četiri boda više od Fuenlabrade, koja je u opasnoj zoni.

I Igor Vujačić se oporavio od koronavirusa i odigrao cijeli meč za Partizan u pobjedi (2:0) nad Novim Pazarom, dok je njegov klupski i reprezentativni kolega Aleksandar Šćekić u igru ušao u 68. minutu.

Danijel Petković se ustalio na golu Anžea, pa je branio i na petom uzastopnom meču, i to u trijumfu u gostima protiv Remsa (2:1). Stefan Savić se povrijedio protiv Majorke i odsustvovaće do kraja godine, dok je Matija Šarkić zbog povrede propustio gostovanje Birmingema Milvolu.

Marko Vešović je u pobjedi Karabaga nad Bakuom (3:1) u igru ušao u 81. minutu, Dejan Zarubica je postigao gol za Ljači u pobjedi nad Dinamom iz Tirane, a Andrija Vukčević je za lidera hrvatskog šampionata, Rijeku, odigrao 90 minuta u pobjedi (4:1) protiv Dragovoljca.

Omar-Šarif Sijarić je igrao 61 minut za Aue u porazu (4:0) od Verdera, Ilija Vukotić je u remiju Boaviste i Maritima (1:1) za 61 minut dobio žuti karton, igrali su i Nikola Vujnović za Voždovac (81 minut u porazu od Crvene zvezde), te Nikola Krstović. Kapiten mlade reprezentacije je bio na terenu sedam minuta za Dunajsku Stredu protiv Pohonije.

Marko Rakonjac i Asmir Kajević postigli su po gol u pobjedi Čukaričkog (5:0) protiv Kolubare.

Bonus video: