Jovetić spreman za akciju, trener Herte: On je najveće pojačanje

Jovetić je sa pet golova najbolji strijelac berlinskog kluba u Bundesligi, iako je odigrao samo 11 mečeva

3711 pregleda 1 komentar(a)
Jovetić, Foto: herthabsc.com
Jovetić, Foto: herthabsc.com

Stevan Jovetić je potpuno spreman za 90 minuta fudbala i trebalo bi da bude u startnoj postavi Herte u sjutrašnjem meču protiv Bohuma.

Crnogorski as je prije deset dana, u duelu sa Bajernom u Berlinu, odigrao prvih 20-ak minuta nakon povrede, koju je doživio sredinom decembra i četiri propuštene utakmice.

"Za mene je Jovetić najveće pojačanje. Nisam mogao da računam na njega dugo, malo vremena smo proveli zajedno, prije njegove povrede. Trenirao je dobro, vratio se u akciju. Mislim da će odigrati dobar meč", kazao je trener Herte Tajfun Korkut.

Jovetić je sa pet golova najbolji strijelac berlinskog kluba u Bundesligi, iako je odigrao samo 11 mečeva.

Njegov tim je u opasnoj zoni, 13. na tabeli sa samo tri boda više od Augsburga koji se nalazi na poziciji plej-ofa za opstanak.

"Naredna dva meča su ključna. Bohum je malo ispred nas, a Grojter Firt iza. Ove dvije utakmice biće odlučujuće za sezonu", kazao je Jovetić.

Navijači Herte, a ima ih mnogo, nisu zadovoljni i to pokazuju - pred meč sa Bajernom su i prekinuli trening kako bi igračima prenijeli da očekuju mnogo više.

"Razumijem navijače i zabrinutost. Ljuti su, a način na koji su nas kritikovali je takođe veoma važan, jer smo na istoj stani. Jasno je da moramo da napredujemo i vjerujem da hoćemo", kazao je Jovetić.

Bonus video: